Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » ARMSAN INERTIA - универсалният боец подходящ за младия ловец

ARMSAN INERTIA - универсалният боец подходящ за младия ловец

vater Публикувана от vater | 05.07.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ARMSAN INERTIA - универсалният боец подходящ за младия ловец

Доказаният лидер в производството на качествени оръжия на достъпни цени Armsan пусна нова серия пушки в 12 калибър. Моделите Inertia се отличават със страхотен дизайн и инерционния си механизъм, който прави пушката по-лека и по-малко цапаща се при стрелба. Предлагат се два цвята на цевната кутия - бронзов и черен, две дължини на цевите - 71 см. и 61 см., както и два класа на дървото - висок и луксозен. До началото на ловния сезон оръжията могат да бъдат закупени с -10% отстъпка.

Оръжията могат да се използват както с оловни съчми, така и със стоманени, което е важно предвид евентуалните забрани на оловото. Всички модели от серията се предлагат с фиброоптична мушка, а вариантът със слугова цев се продава с монтирани предни и задни мерни прибори. Oръжията са с 5 заряден пълнител плюс 1 патрон в цевта. 61 сантиметровата цев се препоръчва при лов на гонки, а за търсещите универсално оръжие се препоръчва закупуването на модел със 71 см. цев, която предлага стрелба на по-далечни разстояния.

Всички закупили Armsan Phenoma Inertia получават 3 години гаранция и безплатни: ремък, safety flag, три шока (1,3, 5), удължение на задтилъка, както и куфар за транспортиране, което спестява няколкостотин лева от оборудването на ловеца.

Препоръчва се оръжията да се използват с 30 грамови и по-тежки патрони, но тестовете на екипа на ZARIMEX доказват, че оръжията работят и със значително по-леки муниции. По време на тестовете на оръжието, направени с инструктора по стрелба Ивайло Банков на стрелбището в град Радомир, пушката не засече нито веднъж, а бяха използвани предимно 28 грамови спортни патрони (Cheddite Universal Trap № 9.5 с концентратор и Lambro Series 2 № 8.5с концентратор). Експериментът с 24 грамовите гладкоцевни патрони Aquila Skeet № 9.5, също беше успешен, като засечка не се получи въпреки изключително лекия им грамаж.

Моделът със слугова цев се представи страхотно и събра забележителни групи с три вида бренекета. С Cheddite Palla Slug - кал. 12, 32 гр. Ивайло Банков събра група от 12 см. на петдесет метра, което е напълно достатъчно за лов на дива свиня. С Rottweil Exact - кал. 12, 32 гр., групата се стесни до 6-7 см., което за гладкостенно оръжие е отличен резултат, но най-впечатляващо бе представянето на оръжието с подкалибрените бренекета Dupleks Monolit 32. С тях Банков постигна 2 изстрела “дупка в дупката” и един на около 9 сантиметра. 

Phenoma Inertia е универсална, лека, достъпна, елегантна и мултифункционална пушка, подходяща изключително много за младия ловец, а защо не и за по-опитни колеги.

Абонамент за бюлетин