Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » АЧС: DJV призовава за улесняване лова на диви свине

АЧС: DJV призовава за улесняване лова на диви свине

vater Публикувана от vater | 28.02.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС: DJV призовава за улесняване лова на диви свине

За да се забави ASP в естественото и разпространение, DJV предлага различни мерки. Те са предназначени за опростяване на лова на диви прасета.

Германската асоциация Лов (DJV), по повод на "конференцията за превенция ASP" предостави декларация в шест точки за да се опрости ловът на дива свиня. Тя посочва, че лова не може да предотврати въвеждането на африканска чума по свинете (ASP). По-малко дива свиня обаче може да намали естественото разпространение на болестта. Следователно DJV предлага разрешаването на лова във всички полски култури. Забраната за лов в природните резервати също трябва да бъде отменена, а приплодите да се ловуват през цялата година - дори в държавните и федералните гори. В допълнение, по-голям мащаб на движение на лова - да се извършва и през границите на териториите.

Германската ловна асоциация публикува отговори на най-често срещаните въпроси за АЧС (обновена)

Подпомагане на лова с използването на ловни кучета. Тъй като използването на ловни кучета за лов на диви свине е от съществено значение, обучението и оборудването им трябва да бъдат финансово подкрепено от властите.

И накрая, е необходимо одобрението за лов с "малката топка" за раирани прасенца. Трябва да се ловуват с боеприпаси, които имат минимална енергия от 1000 джаула на 100 метра. Всички видове, с изключение на чифтокопитните сърни се ловуват с минимална енергия на 2000 джаула на 100 метра и размер на калибъра от най-малко 6,5 мм са предписани съгласно Федералния закон за лова. В DJV призовават шарените прасенца да се ловуват с едни и същи муниции, както е одобрено за сърните.

Създава се оперативен щаб за превенция на африканската чума по свинете

Приветстваме националното увеличение на сроковете за ловуване, продължава DJV. Посочва се, че това не означава премахване на защитата на родителите. Ловът е без алтернатива. Предложението на зоозащитниците да се предотврати размножаването с контрацепции се отхвърля като глупост.

jagderleben.de
Превод БГ ЛОВ

Полша планира да избие 90% от дивите прасета за два месеца

Повече за АЧС четете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Абонамент за бюлетин