Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » АЧС е установена при диви свине в Босна и Херцеговина

АЧС е установена при диви свине в Босна и Херцеговина

vater Публикувана от vater | 29.11.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

АЧС е установена при диви свине в Босна и Херцеговина

Ловци на територията на Босна и Херцеговина  са открили няколко диви свине, умрели от африканската чума по свинете, поради което ловът на тези животни е преустановен, съобщи Танюг.

Според ветеринарния лекар Зоран Дамянац най-малко седем диви свине са умрели в ловните райони между Невесине и Гачко в Източна Херцеговина. Те били намерени от ловци миналия уикенд.

След анализ на взетото месо е потвърдена зараза с африканска чума по свинете, за която няма лечение. Тази болест опустоши множество свинеферми, а заразата се разпространи сред дивите животни. Изпратихме пробите в института "Васо Бутозан“ в Баня лука, след което беше потвърдено наличието на африканска чума по свинете, заяви Дамянац пред местните медии, съобщи Хина.

След намирането на останките от животни в района са взети необходимите мерки. Умрелите животни са извозени, а достъпът на ловци е забранен. Местното сдружение забрани лова на диви прасета в по-широк район, където са открити мъртвите животни.

БТА

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин