Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Балистичната програма на Leica

Балистичната програма на Leica

vater Публикувана от vater | 16.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Балистичната програма на Leica

Балистичната програма на Leica включва балистичния калкулатор на Geovid HD-B (вкл. свалянето и съхранението на данните), балистичната скала на оптиките Leica, както и балистичният ринг (BDC).

Това позволява изчисляването на широк диапазон данни за набелязаната мишена с почти всякакъв вид боеприпаси, като се вземат впредвид много параметри, значими за лова като: разстояние до целта, зрителна линия, температура и височина. При оптиките Leicaс балистична скала или балистичен ринг (BDC), можете да пресметнете и принтирате таблици за разстоянията, както и за стойностите на кликовете. Освен това можете да пресметнете заряда на собствените си патрони и да настроите правилно своя Geovid HD-B, както и да свалите данните на микро SD-карта.

За да създадете своите собствени балистични данни КЛИКНЕТЕ ТУК.

BDC – Компенсация спада на куршума

/Bullet Drop Compensation/

BDC позволява да настроите скалата си спрямо различните разстояния за стрелба. Чрез калибриране, скалата може да се настрои така, че точката върху целата и точката на проникване гарантирано да съвпадат. BDC е лесна за използване и работи с абсолютна точност при всякакви метеорологични условия.

Директно настройване

С BDC ринга или т.нар. „ринг за директа настройка“на Leica, компенсирането спада на куршума работи бързо и интуитивно. Просто трябва да замените стандартния ринг с балистичен, на който са разграфени различните разстояния и да изберете  най-прецизното за стрелба. Достъпни са 12 различни ринга от Leica, така че да можете да изберете най-подходящия според калибъра, който ползвате.

ЗАРИМЕКС

Абонамент за бюлетин