Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » Benelli Black Eagle - Американска външност с европейска душа

Benelli Black Eagle - Американска външност с европейска душа

vater Публикувана от vater | 07.06.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Benelli Black Eagle - Американска външност с европейска душа

Точно преди 30 години, през 1991 г. световният лидер при ловните полуавтомати Benelli рискува и представи в Америка първата си пушка в калибър 12/89 супер магнум - Benelli Supеr Black Eagle 1. Преди нея ловците на водоплаващи в САЩ и Канада са стреляли с двуцевки и помпи в могъщия калибър, но не и с полуавтомат с инерционен затвор... Продажбите започват веднага, но тогава Benelli дори няма свое представителство в САЩ и затова Supеr Black Eagle 1 се дистрибутира от вносителя на … Heckler&Koch!

Днес италианските пушки с немско клеймо, са икона за запалените ловци на водоплаващи птици в Щатите и имат направо култов статут! Смайващо е, че някои от тези оръжия ветерани вече са „навъртяли“ по половин милион патрона из блатата, реките и езерата, но още са във форма, въпреки калта и солените води, които често съпътстват лова на патици и гъски в САЩ и Канада!

„Американска външност с европейска душа“ - така италианските инженери наричат новия Benelli Black Eagle! Полуавтоматът има патронник 12/76 мм магнум и  произлиза от най-продавания SBE 3, от който е взел основата за безпогрешния си дизайн. Надеждно оръжие, което още сега може да се използва за всеки вид дивеч в Европа!

Черният орел „прелетя“ над океана, за да се завърне в родното гнездо! Новият европейски  полуавтомат е синоним на изключителна надеждност, защото стъпва върху доказани във времето конструктивни и технологични решения. Прикладът на Black Eagle е оборудван с най-добрата система за комфорт и абсорбиране на отката и вибрациите, като ComforTech 3, тук работи в комбинация с няколко меки подбузници с различна височина от последно поколение CombTech, които могат да се сменят!

AirTouch осигурява естествена вентилация, дори при мокра ръка. Всичко това гарантира максимално удобство и пълен контрол за стрелеца. Нова е и ръкохватка на приклада сега - по-тясна и е разположена по-близо до спусъка. Това позволява много по-удобно ползване с ръкавици.

С помощта на системата Easy Loading, действията по зареждане и разреждане са по-лесни, защото портът за ръчно вкарване на патрон отдолу е разширен и окръглен, а скобата е с плавен дизайн и вече не „захапва“ ръкавиците.

Благодарение на иновативната система Easy Locking за сигурно заключване, оръжието е в постоянна готовност за стрелба, дори болтът да е бутнат напред съвсем леко преди първия изстрел. За целта е променена геометрията на заключващата глава, с което вече е елиминирана нуждата от добутване на затвора, за да „щракне“, както се казваше при старите модели.   

Benelli Black Eagle има криогенно третирана цев за уплътняване на стоманата и крио шокове. Цевният профил и закалените шокови втулки осигуряват равномерна наситеност на снопа на различни дистанции. Оръжието е пригодено за стрелба и със стоманени или волфрамови сачми, които вече се изискват в много от влажните зони.

Полуавтоматът има цеви с дължина 65, 70 и 76 см, с метална вентилирана мерна планка, която е плавно издигната отзад и има фиброоптична мушка. Така окото на ловеца само се „повежда“ към към целта.

Затворната кутия е алуминиева с анодизация и противокорозионно покритие. Тя е сериозно скъсена за патрона 12/76, а това олекотява оръжието и прави презареждането много по-бързо!

С Black Eagle вече не се бият само диви патици и гъски, а и пъдпъдъци, гургулици, гривяци, фазани, яребици, зайци, лисици, чакали, язовци, че и диви прасета! При това с много по-големи възможности за избор на тегло на сачмите и бренекетата, и на дистанции за сигурен отстрел. А това е удобство и универсалност, които днес рядко се срещат в едно гладкоцевно оръжие!

Подробности и цена тук: Benelli Black Eagle

Абонамент за бюлетин