Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Интервю на... » Бернар Лозе: Огромна благодарност към правителството на България

Бернар Лозе: Огромна благодарност към правителството на България

vater Публикувана от vater | 24.01.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бернар Лозе: Огромна благодарност към правителството на България

Правец. Искам да изразя нашата огромна благодарност към правителството на България, че прие създаването на този център в София. По този начин създаваме изключително добри контакти между организациите – такива, каквито ги имаме и с ФАО и други организации. Това заяви пред журналисти в Правец Бернар Лозе, председател на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC), след като подписа Споразумението за изграждане на Международен център за контрол на болести по дивите животни в България, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Връзките между България и нашата организация – CIC датират много, много отдавна. Когато с д-р Вала, генерален директор на OIE, и проф. Никола Белев, президент на комисията за Европа, обсъдихме предложението на правителството на България за изграждане на центъра и решихме, че най-доброто място за създаването на такъв център е България, преди всичко защото България е един добър пример и добро място, където се показва добро отношение към дивеча и тези традиции датират вече много години”, каза Бернар Лозе.

В България се намира и представителството на OIE, което обгрижва 50 страни от европейския регион, подчерта той. „Имаме и чудесни контакти, много приятели ветеринарни лекари в света и в България и може би съм единственият в тази група, който не съм ветеринарен лекар. Надали има други хора като ветеринарните лекари, които по-добре да разбират болестите и проблемите с надзора по дивеча. Това е едно от най-добрите решения, което касае не само мен като представител на организацията, но и навсякъде, където съм пътувал по света”, каза Лозе.

400 души са членовете на CIC, но ние представяме интересите на милиони хора – всички организации на риболовците и ловците по света, посочи той. Изключително сме горди, че участваме в този проект с българското правителство, каза Бернар Лозе.

Радостина ГЕОРГИЕВА
focus-news.net

Абонамент за бюлетин