Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Благороден елен нападна и рани човек

Благороден елен нападна и рани човек

vater Публикувана от vater | 22.10.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Благороден елен нападна и рани човек

В Мюнсинген мъж беше нападнат от благороден елен в резерват за диви животни и бе сериозно ранен. Животното трябвало да бъде убито след инцидента.

В дивечов резерват в района на биосферната зона в Мюнзинген (Баден-Вюртемберг) благороден елен сериозно рани мъж в понеделник следобед. Както съобщиха от полицейското управление в Ройтлинген, служителите са били информирани от работници около 17 часа, че са чули призиви за помощ от дивечовия резерват.

Свежи следи от кръв по рогата на елена

Когато полицейските служители пристигнали на място, призивите за помощ от портала все още се чували. Полицията обаче не могла да влезе в района, тъй като еленът продължил да беснее и дори се опитал да нападне и служителите през оградата. „На рогата на елена можеха да се видят следи от прясна кръв, така че имаше огромна опасност за живота на човека в заграждението“, се казва в съобщение за пресата от полицейския щаб.

Не е ясно как човекът е влязъл в заграждението

Но тъй като не било възможно да се влезе безопасно през портала, еленът трябвало да бъде застрелян. Едва тогава, след издирване, тежко пострадалият 64-годишен мъж е намерен. Човекът е откаран в спешна клиника със спасителен хеликоптер. Как мъжът е попаднал в заграждението, което е обезопасено с няколко метра висока ограда и снабдена с подходящи предупредителни надписи, е предмет на разследването, което продължава.

Четете още: В кои области отстреляха най-много глигани заразени с АЧС

Абонамент за бюлетин