Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Осъдиха жестокия бракониер от Варна избивал диви животни край Паламара

Осъдиха жестокия бракониер от Варна избивал диви животни край Паламара

vater Публикувана от vater | 06.12.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бракониер беше осъден за деянията си

Благодарение на бързите, обективни и безпристрастни действия на служители от Регионална дирекция по горите – Шумен и съдебните органи, на лицето с инициали В.П.И, жител на град Варна, бяха наложени санкции за извършени груби бракониерски прояви през март 2012 г.

За неправомерните си действия в района на село Черноглавци нарушителят е осъден на три години лишаване от право на лов, отнемане в полза на държавата на джип „Нисан Патрол” и ловна карабина „Браунинг” с прибор на нощно виждане, с които са извършени незаконните действия. Районният съд в Шумен потвърждава глоба от 200 лева, въпреки че първоначално Регионална дирекция по горите – Шумен му налага административно наказание - санкция в размер на 800 лв. По друго постановление, пак за бракониерство в района на село Сини вир, Районен съд - Нови пазар одобрява санкция срещу въпросното лице в размер на 800 лева.

И в двата случая лицето е ловувало в забранено за лов време и място, с използване на забранени средства за целта. В.И. е уличен в бракониерство, след като са открити трупове на 4 диви прасета, елен и сърна, от които липсват рибици и бутове. В района са намерени и гилзи от карабина „Браунинг” и следи от автомобилни гуми. При една от акциите горски и полицаи преследват нарушителя, който управлява джип „Нисан”, дори му залагат лента с шипове, но той успява да избяга. По-късно при оглед на возилото, проверяващите откриват шип в гумата на автомобила, което го издава.

Деянията на въпросното лице са своевременно установени от компетентните контролни органи и квалифицирани от наказващия орган като нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД). Те са потвърдени и от съответните органи на съдебната власт, а именно Районен съд – гр. Шумен и Районен съд – гр. Нови Пазар.

Очаква се Административен съд – Шумен да приеме мотивите на Районните съдилища.

Припомнете си за случая тук: Бракониери до Паламара

Какво коментираха ловците тогава: Форум БГ ЛОВ

Осъденият бракониер:

Ловците коментират присъдата: Форум БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин