Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Бракониер застреля белгийска крава на Роженските поляни

Бракониер застреля белгийска крава на Роженските поляни

vater Публикувана от vater | 28.11.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Galloway cow

Бракониер е застрелял бременна крава от елитната белгийска порода "Галоуей" на Роженските поляни.

Животното е намерено от стопанина Милен Кехайов на около 300 метра от пътя Смолян-Пловдив на терена, където се прави фолклорният събор.

Кравата била убита на място с куршум през окото в главата. Намерена е още топла. Куршумът бил от далекобойна карабина. Най-вероятно е използвана оптика за нощно виждане, убийството е станало около 3-4 часа след полунощ. Най-коментираната версия е, че авджии бракониери са обикаляли за лов на сърни и са убили кравата. Застреляното добиче е било бременно, след два месеца трябвало да ражда.

"Потресен съм от тази жестокост, нормален човек не би направил подобно нещо", казва стопанинът, който броил 1600 лв. за животното. Семейството му отглежда в района 1200 овце, 250 коня и 40 крави.

24chasa.bg

Абонамент за бюлетин