Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Бракониери са убили 23 носорози от началото на годината в Зимбабве

Бракониери са убили 23 носорози от началото на годината в Зимбабве

vater Публикувана от vater | 05.12.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

бракониери убиват носорози

Хараре. Бракониери са убили 23 носорози от началото на годината в Зимбабве. През миналата година убитите животни са били 30. Властите посочват, че през тази година са активизирали усилията си за борба с бракониерите, предаде АФП .
„Имаме едва 700 носорози, като 23 от тях са убити през тази година. Успяхме да арестуваме 37 бракониери и търговци на рогове на носорози”, заяви Карълайн Вашая от Агенцията за управление на парковете и опазване на дивата природа на Зимбабве.
Зимбабве и Южна Африка имат сериозен проблем с бракониерите, които са примамени от високото търсене на рогове от носорози в Азия, където се използват за медицински цели.

focus-news.net

Абонамент за бюлетин