Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Нагли бракониери отстреляха сръндак в ДЛС ТРАКИЯ (ексклузивно видео)

Нагли бракониери отстреляха сръндак в ДЛС ТРАКИЯ (ексклузивно видео)

vater Публикувана от vater | 20.04.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Нагли бракониери отстреляха сръндак в ДЛС ТРАКИЯ

На 19.04.2013г. на територията на ДЛС ТРАКИЯ в ловностопански участък „Градина“ – гр. Първомай са заловени бракониери с отстрелян сръндак. На здрачаване, около 20,00 часа, по време на обиколка в района, ловните надзиратели Тодор Георгиев и Петко Савов чуват 4-5 изстрела. На местопрестъплението виждат 3ма бракониери влачещи убит от тях сръндак, който натоварват в джипа си Тойота Хайлукс.

След пристигането на служителите на стопанството, единият бракониер побягва, а другите двама И. С. и И. М. са задържани. И двамата са членове на ЛРС Пловдив. На място пристигат и подвижната охрана от РУГ гр. Първомай, полиция и дознатели. В джипа на бракониерите са намерени готови за стрелба нарезни оръжия ИЖ 18 и СЛР, както и боеприпаси за тях. Образувано е досъдебно производство. Заместник директорът на ДЛС ТРАКИЯ инж. Огнян Христов пред камерата на БГ ЛОВ изказа своето възмущение от наглото бракониерство и призова ловците да спазват ЗЛОД.

Заловените бракониери:

Оръжията:

Всички снимки: ГАЛЕРИЯ БГ ЛОВ

Ловците коментират: Форум БГ ЛОВ

Ексклузивно видео на БГ ЛОВ:

Абонамент за бюлетин