Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » МЗХГ и ИАГ » Зам.-министър Добрев: Буферните зони с ограничения за групов лов на диви свине ще бъдат намалени двойно

Зам.-министър Добрев: Буферните зони с ограничения за групов лов на диви свине ще бъдат намалени двойно

vater Публикувана от vater | 25.09.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Зам.-министър Добрев: Буферните зони с ограничения за групов лов на диви свине ще бъдат намалени двойно

Буферните зони с ограничения за групов лов на диви свине ще бъдат намалени двойно. Това е санитарният минимум, който Българската агенция по безопасност на храните предлага, заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на заседание на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България.

Той обясни, че всички мерки, които се предприемат с проектозаповедта са с цел превенция срещу заболяването африканска чума по свинете (АЧС).

По време на срещата Атанас Добрев каза още, че тече процедура за отпадане на придружаващ горски служител при индивидуалния лов на дива свиня.

Представителите на Сдружението изразиха готовност за съвместна работа с институциите за борба с АЧС.

БГ ЛОВ припомня, че днес преди обяд, преди срещата на зам. министъра с НЛРС-СЛРБ, нашата медия получи информация и споделихме с ловната общественост, че се изготвя нова проектозаповед на МЗХГ с буферните зони, като ограниченията в нея ще са по малки, а именно 5 километра зона за забрана на лова и още 5 километрова зона с забрана за лова с кучета, тоест наполовина, от 10 на 5 километра.

Вижте информацията ни публикувана още в 11,45 часа: ПОСТ ВЪВ ФОРУМА БГ ЛОВ

Наслука.

Абонамент за бюлетин