Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Българската ловна асоциация дари ценни библиографски архиви на Лесотехническия университет

Българската ловна асоциация дари ценни библиографски архиви на Лесотехническия университет

vater Публикувана от vater | 15.04.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Българската ловна асоциация дари ценни библиографски архиви на Лесотехническия университет

На 12.04.2024 г. в Академичната зала на Лесотехническия университет се проведе среща между ръководството на ЛТУ и на Българската ловна асоциация (БЛА), а специален гост беше д-р Мирослав Маринов – зам.-министър на МЗХ.

От страна на университета участваха: доц. д-р Христо Михайлов (ректор), доц. д-р Елена Драгозова (зам.-ректор), инж. Дамян Дамянов (помощник-ректор), доц. д-р Стоян Стоянов (декан на ФГС) и членовете на катедра Ловно стопанство, а от Българската ловна асоциация – инж. Стефан Василев (председател) и д-р Валентин Карамфилов.

Целта на срещата беше предоставяне на дарение от Асоциацията, което включва: част от архивите на г-н Иван Сокачев, свързани с ловното ни стопанство и съюзния живот на Българската ловно стрелческа организация „Соколъ“ 1924 – 1942 г. и единадесет тома от периода 1959 – 1986 г. с издания на списание „ЛОВ И РИБОЛОВ“ от архивите на инж. Валентин Карамфилов и д-р Калин Карамфилов.

Управителният съвет на БЛА е решил да дари библиографските архиви, които са изключително редки, за да се съхраняват и използват по предназначение на студентите и преподавателите в ловната наука. Инж. Василев сподели, че се надява тези документи да послужат като вдъхновение за младото поколение. Ректорът доц. Михайлов изрази своята благодарност за ценните архиви, които ще послужат в обучението и в научната дейност в областта на ловното стопанство, изкуство и култура.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин