Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Бясна лисица ухапа 9 човека във Вашингтон

Бясна лисица ухапа 9 човека във Вашингтон

vater Публикувана от vater | 07.04.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Бясна лисица ухапа 9 човека във Вашингтон

Животното успяло да ухапе най-малко 9 души преди да бъде заловено

Агресивна лисица нападна хора край Капитолия, ухапвайки най-малко 9 души, преди да бъде заловена, пише The New York Times.

Приказката за дивата лисица, която живее на хълма Капитолия беше завладяла онези, които живеят и работят там. Сюжетът бързо премина в драматичен трилър, когато животното започна да напада и хапе хора.

Властите смятат, че лисицата си е направила леговище в близост до хълма, и предупредиха хората да не се доближават, докато тече акцията по издирването и залавянето ѝ.

Няколко часа по-късно лисицата е заловена и прибрана от службата за контрол по животните. Тестът за бяс, който ѝ е направен се оказал положителен.

Именно на болестта се дължи и агресивното ѝ поведение, коментират експерти от градската здравна служба, които трябвало да евтаназират животното.

„Лабораторията за обществено здраве на Вашингтон потвърди, че лисицата, която беше заловена вчера, е положителна за вируса на бяс“, се казва в изявление на градската здравна агенция, която съветва всеки, който е влязъл в контакт с животното или неговото потомство, да се свърже с властите.

Присъствието на лисици във Вашингтон и други американски градове не е необичайно, но обикновено те избягват хората.

Абонамент за бюлетин