Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Гласът на ловеца » Цената на слуката

Цената на слуката

vater Публикувана от vater | 28.11.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Няма да Ви ангажирам с историята на лова та, на кой не е известно, че Човекът преди да се осъзнае като такъв е ловувал в началото самостоятелно а след това съзнателно е издигнал качеството на ловът като му е предал групов, организиран характер. Да, по този начин чрез ловуване е решавал доста проблеми като основния е бил прехраната, облеклото, материали за копия, лъкове и т. н. Ловували са като за слуката са заплащали често пъти с Цената на Живота си. В продължение на векове това са били основните мотиви за съществуването на лова та чак до наши дни.

Какво е ловът в наши дни? Кои са мотивите ни да участваме в това начинание?

На какво сме готови за да участваме на всяка Цена, да придобием трофей на всяка Цена, не колегите а именно ние да имаме слука на всяка Цена – а каква е Цената. Тя ли ще определя и ангажира вниманието ни когато временно загърбим семействата и домовете си и се впуснем в поредните адреналинови подвизи. Защо на всяка Цена станах ловец, приятеля ми е такъв, комшията какви случки разказва, ами колегите ми не спряха да се хвалят какви купони стават преди и след лова. Какво ми пука, че жената говори за ................... На всяка Цена, аз трябва да съм на лов. А там ………и пушките едни такива, могат на всяка Цена слон да гътнат. Председателя за какво ни събира, та аз на всяка Цена трябва да подредя патроните в патрондаша. Ръководителя що казва без 13/0 в гъстото, а ако ми излезе то аз на всяка Цена трябва да имам, как ще го пропусна да си иде животното. После на всяка Цена ще ме бъзикат, особено оня дето само туй чака. Ами пусиите „Вижте колеги, няма млади, няма стари тази пусия дето оня нер падна………. на всяка Цена аз ще бъда на нея. Господи, ето, че кучетата гонят дано на всяка Цена на мен да ми излезе. Кой патрон, къде сложих бе майка му стара, куршума в долната, 13/0 в горната или…………….. щото на всяка Цена трябва да падне. Composizione del Reduslim Какво е това дето така троши гората, влак ли е какво е туй животно. Като че ли спря………… айде бе къде си, покажи се, аз на всяка Цена………………… изстрел, втори …………….. абе, туй кво, какво беше дето го гръмнах, да бях го оставил още малко ли, ама го отнесе де. То щото има едни дето и не гърмят не го били видели, далече им било – оправдания. При мен няма ала - бала. На всяка Цена трябва да разбера какво е, ами там долу в дерето какво са се развикали тези. Отивам на всяка Цена пък каквото ще и да става…………….

Краят на този недописан ловен излет……….. на всяка Цена, оставям на теб Колега.

А иначе е ясно,
на всяка Цена или ще дерем или ядове ще Берем.

Автор: вълчан72 - ловец от БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин