Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Гласът на ловеца » Да храниш две години - Бракониери да се възползват!

Да храниш две години - Бракониери да се възползват!

vater Публикувана от vater | 29.05.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Колеги реших да разкажа една за съжаление истинска история от моя ловен живот с тази цел да не се повтаря същото което за съжаление се случи в нашето ловно поле !!!
Ще започна с това че, в ловното ни поле от много години не бяхме виждали прасета но от две години насам прасетата започнаха да се появяват отново благодарение на усилията на нашата дружинка в подхранването и борбата с хищниците но тази година се появи още по голям проблем бракониерите!!!
Миналата година в нашето ловно поле се появи свиня която на пролет се опраси и аз и председателя на ловната ни дружина както и още няколко колеги ловци започнахме интензивно да подхранваме и животното явно разбрало добрите ни намерения остана в ловното ни поле и тази година всичко се повтори отново но този път аз и още един колега ловец направо я видяхме с малките които бяха много жизнени и бяха 7 броя около 10 килограмови при това положение ние утроихме усилията си в подхранването като същевременно се радвахме детински на това богатство
което не бяхме виждали от години но радоста ни беше помрачена от факта че в нашите ловни редици има такива ИЗРОДИ наричащи себе си ловци които нощем и денем дебнат с карабини и джипове в чужди ловни полета по време на размножителния период без да имат и капка съвест и доблест на истински ловци та точно такива хора ни отнеха и малкото което имахме и което се опитвахме да запазим с толкова грижи и труд.
За наше голямо съжаление разбрахме, че в нашето ловно поле често се подвизават бракониери които са от съседна ловна дружина и често обикаляли тяхното и нашето ловно поле по разкази на очевидци те стреляли с карабина безразборно по всичко което се движи и след това изчезвали с джипа с който се предвижвали ние започнахме да се тревожим и подадохме сигнал до горското стопанство но от това нямаше резултат аз знаех че няма да има резултат защото доста години бях горски и знам че на такива големи райони горските трудно могат да се справят.
Решихме ние да започнем да охраняваме ловното ни поле на доброволни начела но закъсняхме защото свинята и нейните приплоди изчезнаха и повече не ги видяхме нито засичаме техните дири, не идват и на хранилките, а иначе ходиха на хранилките редовно и всичко изяждаха и се търкаляха в маслото което им слагахме в калищата, но от месец насам вече ги няма от както чухме последните изтрели в гората.
Умишлено не споменавам имена на хора и ловни дружини защото сме решени твърдо да се справим с тези хора за които вече имаме информация кои са!!!

Автор: traper-77 от форума на БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин