Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Дивечовъдни станции » Държавно ловно стопанство Чекерица

Държавно ловно стопанство Чекерица

vater Публикувана от vater | 09.12.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Държавно ловно стопанство Чекерица

ДЛС "Чекерица" е разположена в равното Пловдивско поле, на 22 км. североизточно от град Пловдив в близост до магистрала "Тракия" и на 150 км. от столицата София. Ловната площ от 2100 ха има за своя западна граница долното течение на река Стряма. Теренът е равнинен, а надморската височина варира от 150 до 170 м.
Станцията стопанисва предимно дребен дивеч. Средната температура, която се задържа близо 220 дни в годината над 10 градуса, гарантира благоприятно развитие на дивечовите запаси и оцеляване на малките. Поради характерните си особености районът е естествен развъдник на фазани, яребици, гривяк, пъдпъдък и гургулица, сърни и зайци. Средните трофейни качества на сръндаците са около 350 гр., като за период от 10 години са добити 197 броя. Рекордът за станцията е от 570 гр. Трофеите от сръндаци досега са спечелили 2 златни, 5 сребърни и 10 бронзови медали.
"Чекерица" разполага с два ловни дома. Резиденцията е с 1 апартамент и 3 стаи с по две легла, със самостоятелни санитарни възли, салон-трапезария с камина и кухня. В другия дом има още 4 стаи с по две легла.
На клиентите и придружаващите ги лица, по желание се предлагат посещения до един от най-старите манастири в България - Бачковския, до манастира "Свети Кирик", разходка из архитектурния резерват "Старият Пловдив" и др.
Предлага се и екотуризъм и фотолов.
Годишно се разселват около 10 000 фазана и 1 200 яребици и кеклици. Тук се организира класическия лов на пернати - на ход с кучета покрай канали и различни обособени растителни пояси, също така и на фазани на гонки, при които се стрелят и доста зайци, яребици и други пернати, както разбира се и ако случайно излезе хищник.

Ловът на гълъби в края на август също е много успешен. Над 100 броя дневно е нещо обичайно.

Годишно се отстрелват около 1500 заека и 20 сръндака.

Ловното стопанство разполага с два големи луксозни ловни дома с първокласно обслужване.

Контакт със звеното:
Директор:
Телефон: 03153 23 62
Факс: 03153 23 62
Електронна поща: ddschekeritsa@nug.bg
Адрес: с. Стряма, ПК 4142, общ. Раковски
 

Абонамент за бюлетин