Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » НЛРС-СЛРБ » Декларация на ръководството на Управителния съвет на Националната ловно-рибарска организация „Съюз на ловците и риболовците в България”

Декларация на ръководството на Управителния съвет на Националната ловно-рибарска организация „Съюз на ловците и риболовците в България”

vater Публикувана от vater | 24.09.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Декларация на ръководството на Управителния съвет на Националната ловно-рибарска организация „Съюз на ловците и риболовците в България”

Ръководството на Управителния съвет на Националната ловно-рибарска организация „Съюз на ловците и риболовците в България” е силно обезпокоено от развитието на събитията в Ловно-рибарското сдружение в Самоков, произтичащи от поведението на някои членове на Управителния съвет на сдружението и лично на неговия председател Емилио Младенов. Неоспорим факт е, че с решение на Върховния касационен съд № 2612 по описа за 2011 г. за отвличане на две лица и побой той още преди седем месеца има постановена влязла в сила присъда, с която лицето е осъдено на 5 години затвор, но все още е на свобода. Това положение предизвика сериозно напрежение в дружините и сред ловците на ЛРС Самоков. Повечето от тях с право оспорват неговата легитимност като председател, представляващ и носещ отговорност пред съответните компетентни органи от гледна точка на спазването на законите в Република България и устава на Сдружението. Създадената ситуация е безпрецедентна за структурите на нашата организация, и тя поставя редица въпроси. На първо място – как е възможно човек с влязла в сила присъда за такова драстично престъпление да е на свобода и кой носи отговорност за това? Случаят е обезпокоителен и от друга гледна точка – засилва се апатичността и неверието в законовото регулиране на подобни конфликти ситуации, чието решаване не е по силата само на вътрешносъюзните механизми.
За нас е напълно неприемливо Емилио Младенов да продължи да заема и изпълнява представителна власт в качеството си на председател на ЛРС Самоков – най-престижната изборна длъжност.
Ръководството на Управителния съвет на Националната организация подкрепя изцяло подписката на членовете на ловно-рибарското сдружение в Самоков като израз на тяхната воля и решителност сдружението да се справи със създадената ситуация, която без съмнение хвърля огромно петно върху цялата организация. Подписката изисква избиране на временен председател на Управителния съвет на сдружението поради това, че досегашният е с влязла в сила присъда и не може да продължава да изпълнява функциите си според устава; да се насрочи общо събрание за избор на нов Управителен съвет и нов председател; да се изключи досегашният председател Емилио Младенов от Управителния съвет поради същата причина; да се направи пълна финансова ревизия на Сдружението; да се преразгледат всички решения на Управителния съвет на сдружението, взети от февруари до септември 2012 г.
Убедени сме, че ловците и риболовците от Самоков ще продължат да отстояват вековните демократични традиции на нашия съюз и в пълно съответствие със законите на страната и устава на сдружението ще продължат ползотворната си работа в името на общественото благо и възход.

Иван Петков
председател на УС на НЛРС-СЛРБ

Абонамент за бюлетин