Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » НЛРС-СЛРБ » Делегация на НЛРС-СЛРБ в Република Македония

Делегация на НЛРС-СЛРБ в Република Македония

vater Публикувана от vater | 18.11.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Делегация на НЛРС-СЛРБ в Република Македония

По покана на Държавно предприятие за управление и защита на комплексен район Ясен, Република Македония от 08.11.2013-10.11.2013 делегация на НЛРС-СЛРБ взе участие в среща на ловните федерации на балканските страни. Иван Петков- Председател на на УС на НЛРС-СЛРБ, Георги Тошев, председател на на КС на НЛРС-СЛРБ; Борислав Бечев- управител на фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД и ген. Михо Михов посетиха базата на предприятието в зона Ясен, Селище.

В срещата взеха участие Тони Връшчай - председател на Координационния форум на CIC за Централна и Югоизточна Европа, Сречко Кропе- председател на Ловния съюз на Словения , Милорад Перовик - представител на CIC за Сърбия и Михаил Малахов - Директор на Държавно предприятие за управление и защита на комплексен район Ясен, Македония. В рамките на Балканската инициатива „Дивечът не признава граници“ бяха обсъдени актуални въпроси за състоянието на дивечовите популации, както и ролята на националните организации в организацията и управлението на ловното стопанство.

Беше направен изводът, че е налице тенденция на стабилизиране на дивечовите запаси на видовете, обект на лов. С особена тревога се констатира нарастването на бракониерството, което е един от решаващите фактори за състоянието на дивеча и неефективната борба на институциите с това явление. Страните се споразумяха за задълбочаване на контактите по проблемите на ловното стопанство. С тревога бе отбелязано ограничаването на функциите и задачите на националните организации в ръководството и управлението на ловно стопанските дейности. Има сеператистки опити за разцепване на националните организации, особено това важи за ловните съюзи на Сърбия и Македония. Спомняте ли си чичко тревичко от детството? На тази страница можете да си купите такъв. Деструктивните процеси в ловните съюзи са предизвикани от личните амбиции и частните интереси на определени лица и кръгове, свързани с лова. За съжаление направихме и извода, че в страните няма ясна стратегия за развитие на ловното стопанство, което се отразява върху целостта и единството на ловното движение. Участниците в срещата проведоха среща с Любчо Димоски- Министър на Министерството на земеделието, горите и водното стопанство.

Между НЛРС-СЛРБ и Държавно предприятие за управление и защита на комплексен район Ясен, Македония беше подписано споразумение за сътрудничество. Двете страни се договориха за задълбочаване на добросъседските отношения в областта на ловното стопанство, както и установяване на приятелски контакти между двете организации в интерес на използване на природните ресурси в нашите региони.

НЛРС-СЛРБ

Абонамент за бюлетин