Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Дигитална насадка за нощно виждане, термални и нощни прицели от Pard Technology Limited в оръжейни магазини Росбул Арм

Дигитална насадка за нощно виждане, термални и нощни прицели от Pard Technology Limited в оръжейни магазини Росбул Арм

vater Публикувана от vater | 19.04.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Дигитална насадка за нощно виждане, термални и нощни прицели от Pard Technology Limited в оръжейни магазини Росбул Арм

Shenzhen Pard Technology Limited е професионален производител на термални и дигитални прицели за дневно и нощно виждане със седалище Шънджън, Китай.Младата високотехнологична компания е създадена през януари 2017 и още през първата година предлага на пазара дигиталната насадка NV007 и първия инфрачервен термовизьор.

Моделът NV007 предизвиква огромна реакция и печели признание сред потребителите, които го използват. Само през първата година обемът на продажбите на Pard NV007 достига 30 000 бройки. Две години по-късно те дебютират на международното специализирано изложение за лов и оръжие IWA OUTDOOR CLASSICS 2019, където правят и големия си пробив в Европа. Веднага след това откриват офис на стария континент, където създават професионален екип за гаранционно и след гаранционно обслужване на клиентите.

Добре познатата у нас серия продукти за дневно и нощно виждане на Pard с много високо качество на ниски цени. Предпочитани са от всички ловци с поглед в бъдещето, туристи, охранители, спасителни екипи, наблюдатели на птици и животни и всички любители на природата, които искат да се насладят отблизо на своите любими същества. От края на 2020 г. оръжейни магазини „Росбул Арм” стават основен вносител на китайската компания с пълно гаранционно и след гаранционно обслужване.

Pard™ e запазена търговска марка на Shenzhen Pard Technology Limited.

Моля, посетете нашия виртуален магазин www.oragie.netкъдето ще намерите приборите на промоционална цена при поръчка онлайн.

Дигиталният прицел за дневно и нощно виждане модел NV008P Plus (V.3.0) на Pard спечели приза за продукт на годината в категорията нощно виждане на Great British Shooting Award 2021.

Дигиталният прицел модел NV008P Plus V. 3.0 на компанията Pard е  цифрово устройство 1080 P (Full HD), с което може да се извършва детайлно обследване на даден периметър през деня и нощта. Уредът е спомагателен способ за наблюдение на диви животни, а също така се използва в сферата на сигурността, като охрана на поля, язовири или гранични зони. Дигиталната оптика може да се монтира на оръжие с висок откат при изстрел. Издръжливостта достига до 5000 джаула, което позволява да се ползва и с доста мощни карабини. С HD екран от SONY OLED. Използвайки уреда през светлата част на деня, картината е с наситени цветове, a вечерно време образите се характеризират в черно-бялата гама. Предвидени са две опции за увеличение плюс едно допълнително дигитално увеличение от 2 пъти.

За максимален комфорт конструкцията се отличава с изключително компактни размери и олекотено тегло, за което Pard имат патент.

Едно от предимствата на NV008P Plus е вградения мощен инфрачервен фенер (IR), който разполага с 5W мощност на диодите и успява да освети пространства в пълен мрак на дистанция до 150 метра и до 200 метра при наличието на странична светлина от звезди и луна.

Захранването се извършва с поставянето на една презареждаема батерия тип 18650 с капацитет от 3200 mAh. В непрекъснат режим на работа достига за около 6-8 часа без да e включен IR фенер.

Технически спецификации:

+ Оптично увеличение: 6.5х - 13х;

+ Хоризонтален ъгъл на видимост: 40°;

+ Цифрово увеличение: 1х2х;

+ Честота на кадрите: 30 кадъра в секунда;

+ Разделителна способност снимки: 2592х1944;

+ Разделителна способност видео: 1920х1080;

+ Разделителна способност окуляра: 1024х768;

+ Метод на свързване: Wi-Fi;

+ Диапазон на фокусиране: от 3 метра до безкрайност;

+ Диоптрична корекция: от +5 до -5 диоптъра;

+ Диаметър на изходния лъч: 8 мм;

+ Отстояние от зеницата: 35 мм;

+ Мощност на IR подсветката: 5W;

+ Лазерен целеуказател: 1mW;

+ Съхранение на снимки и видео: с SD карта (не е включена в комплекта);

+ Захранване: презареждаема литиево-йонна батерия 18650 3,7V;

+ Работна температура: от -25° до +50° C;

+ Размери: 162х54х69 мм;

+ Тегло: 450 гр.

Гаранция 2 години

За повече информация и промо цена вижте тук

Дигитална насадка за нощно виждане mod. NV007

Дигиталната насадка за нощно виждане модел NV007 на Pard е уред, с който може да преобразувате дневната оптика в нощна. Теглото ѝ е 352 грама с поставена батерия и снадка, което в никакъв случай не натежава върху оръжието. Монтирането на уреда става бързо и лесно, като се поставя пред окуляра на дневния прицел. Свързването между двата компонента се извършва от адапторен пръстен / снадка, която е с диаметър от 45 мм. Има възможност тя да бъде заменена с 42 мм или с 48 мм, в зависимост от диаметъра на окуляра на дневния ви оптичен прибор. Цялостната конструкция на насадката е изработена от висококачествени материали. Използвана е алуминиева сплав, която е и изцяло водоустойчива. Това означава, че устройството може да се използва по всяко време от годината, без притеснения от метеорологичните условия. Също така издръжливостта на откат достига до 4000 джаула, като тук влизат оръжия с номинал на откат до .308 калибър.

Налице са два работни режима. Първият е дневен, като тук картината е цветна. Вторият е нощен, като кадрите са в черно-бялата гама. Това прави насадката универсална, защото няма да има необходимост от нейното сваляне. Наблюдението се извършва върху OLED екран на Sony. Матрицата е от много високо качество, което от своя страна предоставя чиста картина с ясно изразени контури на обектите, по-малко енергия по време на употреба, което влияе положително върху издръжливостта на батерията.

Дигиталната насадка е с 3 нива на IR светлина, функция "Заснемане" и споделяне чрез Wi-Fi. Оптичното увеличение е от 4х пъти, като има възможност и за дигитално такова от 3.5х пъти. Минималното фокусно разстояние е от 3 см до безкрай. Фината настройка по избистрянето на картината се извършва от фокусно колело, което е разположено централно в долната част, така че да не е нужно да се отмества поглед от целта. Също така е предвидена и диоптрична настройка.

Технически спецификации и специални функции:

+ Оптично увеличение: 4х пъти;

+ Обектив: 16 мм;

+ Дигитално увеличение: 3.5х пъти;

+ Минимално фокусно разстояние: 3 см;

+ IR подсветка: 850 nm;

+ Мощност на IR подсветка: 5W;

+ Обхват на IR-светлина: 200 метра;

+ Издръжливост на откат: до 4000 джаула;

+ Лaзерна точка: Да;

+ Резолюция при наблюдение: 1024x768 HD;

+ Дисплей: OLED, Sony;

+ Резолюция снимки: 2608х1944 HD;

+ Резолюция видео: 1920х1080 HD;

+ Кадър в секунда: 30fps

+ Памет: външна SD карта с максимален капацитет 128 GB;

+ Захранване: литиево-йонна батерия тип 18650, презареждаема;

+ Издръжливост на батерията: 8 часа;

+ Диоптрична корекция: Да;

+ Материал: авиационна алуминиева сплав;

+ Водоустойчив: Да;

+ Режим на работа: дневен, нощен;

+ Wi-Fi споделяне: Да;

+ Размери: 16 х 9.7 х 4.7 см;

+ Тегло: 352 грама с поставена батерия и снадка.

Гаранция 2 години

За повече информация и промо цена вижте тук

Термален прицел mod.SA45 LRF с далекомер

Едно от основните предимства на термалния прицел модел SA45 LRF на компанията Pard е наличието на лазерен далекомер. По този начин, насочвайки мишената към целта, ще има ясна информация относно разстоянието, на което се намира обекта. Допълнително за точно и успешно прицелване, е налице и лазерен мерник, с който може да се маркира дадения обект. Сред големите плюсове на модел SA45 е използваната технология за калибриране на картината в реално време без никакво забавяне. По този начин се постига високо качество на изображението, което от своя страна увеличава надеждността и скоростта на прицелване, особено на средни и дълги разстояния. Наред с това калибровката е напълно безшумна, което позволява да се доближите максимално близо до животното.

Термовизионният уред разполага с 45 мм обектив и вграден екран с резолюция 1024х768, който наблюдавате щом погледнете в окуляра. Допълнително има възможност да се добави външен дисплей, на който да се извършва наблюдението.

Зрителният ъгъл е 7.2 градуса по хоризонтала и 5.2 градуса по вертикала. Това означава, че картината е много добре балансирана в мащаб и качество. Друго голямо предимство на термата са малките размери и изключително лекото тегло за подобен тип уреди. С тегло от 460гр.той е удобен за пренасяне и лесен за монтаж. Обсегът на засичане на движещи или статични обекти е повече от отличен. Моделът SA45 се отличава с обхват на засичане в диапазона от 3800 метра за обект с размерите на лос и около 1800 метра за животно с формата на вълк.

Технически характеристики и специални функции:

+ Време на включване: < 2 сек.;

+ Обектив: 45 мм (F1.0);

+ Увеличение: 3.9 – 15.6х;

+ Зрителен ъгъл (х/в): 7.2*5.2;

+ Размер на сензора: 384х288;

+ Честота: 50Hz;

+ Обхват на спектъра: 17 um;

+ Вътрешен екран: 1024х768;

+ Изходна зеница: 8 мм;

+ Разстояние до окото: 45 мм

+ Диоптрична настройка: +/- 5;

+ Фокус: ръчен;

+ Минимално фокусно разстояние: 1 м;

+ Палитри: бяло горещо, черно горещо, червено горещо и небесно;

+ Изходящо видео: SZ65 композитно;

+ Автоматична поправка на пикселите: Да;

+ е-компас: Да;

+ 3D жироскоп: Да;

+ Захранване: сменяема Li-Ion 18650 3.7V презареждаема;

+ Издръжливост: около 5 часа;

+ Обхват: 1800 м (човек); 3800 (кола);

+ Издръжливост при откат: 6000 джаула;

+ Функция за термално засичане;

+ Вграден лазерен мерник;

+ Материал: 6061 космическа алуминиева сплав;

+ Азотно запълване;

+ Водоустойчивост: IP67;

+ Работна температура: -30ºС - 60ºС;

+ Размери: 155х51х65.5 мм;

+ Тегло: 460 гр;

Гаранция 3 години

За повече информация и промо цена вижте тук

Термална камера G25L LRF с лазерен далекомер

Термалната камера с лазерен далекомер модел G25L на компанията Pard е компактна, ръчно преносима и с нея може да наблюдавате денем и нощем обекти, излъчващи топлина. Това е висококачествен продукт, изработен по модерна технология и предназначен да открива движещи се или статични обекти, които излъчват топлина. Моделът е подходящ за множество професионални и любителски цели като естествено наблюдение на природни обекти, охрана на периметър, лов и много други.

Обхватът на засичане достига до 1000 метра за автомобил и до 700 метра за фигура с човешки размери. Камерата се отличава с предвидения лазерен далекомер, чрез който осветявайки може да измервате дистанцията до изследвания обект. Тази и всяка друга налична функция на уреда е видима като индикаторна информация на голям 5-инчов Hgh Definition LCD екран с резолюция на изображението 800 х 480. Това позволява да гледате картина с отлично качество и в детайли.

Основни предимства на термалната камера G25L LRF

 + Лазерен далекомер, с който измервате разстоянието до обекта. Функцията се активира много лесно и автоматично изписва на екрана каква е дистанцията, като измервателната единица може да е в метри или ярдове.

+ Опцията за търсене на топлина е най-важната възможност на уреда. С активирането на тази функция върху екрана се появява мишена в червен цвят на осите, която служи за фиксиране на топли участъци. Сканирането на периметъра става безшумно, след което мишената набелязва зоните с температурна разлика.

+ Избор между четири различни режима на изображение. Предвидени са бяло горещо, черно горещо, червено горещо и небесно, като функцията зависи изцяло от нагласата на потребителя и в какво цветови нюанси и филтри му е най-удобно да наблюдава заобикалящата среда.

+ Предвиден е също така и електронен компас, който служи да показва географската посока и да ориентира по-добре оператора в каква линия се движи. Информацията отново е видима директно върху дисплея на апарата.

Гаранция 3 години

За повече информация, технически спецификации и промо цена вижте тук

Всички продукти на Pard до 30/06/2021 може да се закупят по схема на изплащане с 0% лихва, без такса и ГПР от „Ти Би Ай Банк“ ЕАД, на 6 равни месечни вноски с първоначална вноска, която се плаща както на място в магазини „Росбул Арм”, така и с доставка "Наложен платеж" с куриер през виртуалния ни магазин www.oragie.net

Нека гората бъде щедра с вас! Наслука.

Абонамент за бюлетин