Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Два акта за бракониерски прояви в Бургаско през вчерашния ден

Два акта за бракониерски прояви в Бургаско през вчерашния ден

vater Публикувана от vater | 26.10.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Два акта за бракониерски прояви в Бургаско през вчерашния ден

Горски служители на Регионална дирекция по горите - Бургас съставиха акт по Закона за лова и опазване на дивеча на лице, което се придвижва, извън населено място, с извадено от калъф, сглобено и заредено ловно оръжие, без да притежава разрешително за лов.                

Задържани са ловното оръжие и боеприпаси, собственост на нарушителя. Нарушението се наказва с глоба от 50 до 400 лв. и лишаване от право на ловуване за срок от 3 години.

Отново през вчерашния ден екип на дирекцията задържа двама нарушители в момент на извършване на незаконна сеч в землището на с. Вресово, община Руен. Бракониерската проява е санкционирана с два акта по Закона за горите.

Проверките продължават.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин