Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Електронните индивидуални разрешителни за лов влизат в сила след промяна на закона

Електронните индивидуални разрешителни за лов влизат в сила след промяна на закона

vater Публикувана от vater | 02.12.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Електронните индивидуални разрешителни за лов влизат в сила след промяна на закона

Ново приложение в електронната система на ИАГ подобрява контрола в лова

Система за електронно издаване на индивидуално разрешително за лов, гарантираща по-добра отчетност и прозрачност, става част от цялостната система за контрол на Изпълнителната агенция по горите.

Разработена е като мобилно приложение, обхващащо всички необходими действия за издаване на индивидуално разрешително за лов, като към момента остава и вариантът за издаване на разрешително на хартиен носител.

Продуктът е оперативно разработен от Северноцентралното държавно предприятие – Габрово, и финансиран от шестте държавни предприятия. Разработката се тества пилотно от началото на май тази година на територията на СЦДП – Габрово, като днес беше официално преотстъпен на контролния орган – Изпълнителна агенция по горите.

„Електронизацията е неизбежен процес и това е една малка стъпка, която със сигурност ще улесни узаконяването и отчета на един ловен излет. По време на тестовия период са изпитани всички функции на системата и ще се извършат допълнения и промени навсякъде, където е установена такава необходимост“ – каза инж. Иван Недков – директор на СЦДП – Габрово, при подписването на документа. От своя страна инж. Стоян Тошев благодари за подкрепата и изрази надежда, че системата ще допринесе за създаването на една по-добра ловна култура и ще улесни съвместната работа на горските структури за намаляване на бракониерските прояви и при спазване на ловното законодателство.

Приложението има за цел да осъвремени процесите за издаване на индивидуално разрешително и отчитане на лова и да ги приведе в съответствие към европейските и световните стандарти и тенденции.

Нововъведенията ще влязат в сила след предприемането на действия по промяна на нормативната уредба.

Отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ в ИАГ

Снимки: Йордан Дамянов

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин