Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Елен освободен от гума след две години (ВИДЕО)

Елен освободен от гума след две години (ВИДЕО)

vater Публикувана от vater | 12.10.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Елен освободен от гума след две години (ВИДЕО)

Елен носил автомобилна гума около врата си в продължение на две години бе освободен от бремето си.

В продължение на две години елен в щата Колорадо, носел гума около врата му. Както се съобщава от "Colorado Parks & Wildlife", еленът е забелязан за първи път от рейнджър през юли 2019 г. По това време нямало никаква надежда да успеят да свалят гумата, тъй като било трудно да се намери и зашемети еленът поради необятността на района. Въпреки това, след като животното е било виждано отново и отново през годините, рейнджърите тръгнали да търсят елена след последното виждане и го намерили.

Животното било упоено, за да могат спасителите да се захванат за работа. Първоначалният план бил да отрежат гумата от врата на животното, обяснява Рейнджър Доусън Суонсън. Въпреки това, тъй като стоманата в гумата не могола да бъде прерязана, човекът бил принуден да отреже рогата на елена и да издърпа гумата през главата му. „За щастие все още имаше малко място около мрата му за да изкараме гумата“, казва ловецът Скот Мърдок.

Изрязвайки рогата и сваляйки гумата, еленът олекнал с около 15 килограма тегло. Само в гумата имало около 5 килограма мокри борови иглички и мръсотия. Още по-удивително е, че на врата на животното имало само малка рана и изтъркана козина, и животното не е пострадало от необичайната огърлица. Как гумата е попаднала на врата на четиригодишния елен, не е известно.

Превод: БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин