Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Дивечовъдни станции » Ферма за диви зайци

Ферма за диви зайци

vater Публикувана от vater | 25.05.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ферма за диви зайци

Стопанството е с капацитет за развъждане на 5000 диви зайци годишно. За тази цел фермата разполага с 260 бр. дървени клетки с врати от мрежа и снабдени с автоматични поилки, както и 20 дк терен, предвиден за разходка на зайците, с цел привикването им към реални условия, без тези за разплод. За правилното хранене е предвиден около 15 дк терен със собствени засаждения от люцерна, жълт кантарион, лайка и специална смеска, както и постройка за правилното им съхранение.

Към днешна дата фермата в с. Сопот разполага с четиристотин (400) броя диви зайци живущи в свободна среда напълно идентична с дивата природа. След размножителният период март-юни броят им ще достигне хиляда (1000). За успешното оцеляване и адаптирането на новото поколение в природата се грижи квалифициран персонал както и оборудването от последно поколение.

За месец Юни са предвидени за продан сто (100) броя диви зайци, като събирането на заявки вече е започнало.

За следващата година се предвиждат шестстотин (600) броя за продажба, както на частни лица, така и на ловни сдружения и стопанства.

Адрес на фермата за диви зайци: с.Сопот, общ. Угърчин, обл. Ловеч

Контакти: 0878839952 и 0876288218
имейл: office@rabbit-farm.eu

Сайт: rabbit-farm.eu

Абонамент за бюлетин