Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » Fjallraven - изборът на европейските ловци вече и в България

Fjallraven - изборът на европейските ловци вече и в България

vater Публикувана от vater | 28.06.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Fjallraven - изборът на европейските ловци вече и в България

Труден е изборът на добри и реномирани ловни дрехи - пазарът е пренаситен с известни и неизвестни марки от различно качество и ценови класове. По тази причина ние - АРМАДА ПОНТИКА ЕООД, решихме да заложим на избора който са направили масово ловците в Европа и се спряхме на силно търсената шведска марка облекла за лов и оутдоор Fjallraven /полярна лисица/. Защото Българският Ловец заслужава най-доброто!

Fjallraven - шведският начин да се насладиш на природата и лова
Ловът винаги е бил важна част от живота на Скандинавските народи. Уважението към природата и нейното разнообразие е наследсвено там, тъйкато ловът и риболовът са два от основните начина, чрез които човек може да се сближи с природата, да я опознае и да се научи да живее с нея – здравословно и балансирано.

През 1960 Ake Nordinосновава Fjallraven (в превод “Полярна Лисица”) в своята маза, вШведския град Arnskaldsvik. От тогава нататък фирмата се разраства, за да се превърне в най-големияи един от най-важните производители на ловно и outdoor облекло в Европа. През годинитеFjallraven остава вярна на своята мисия: да произвежда функционална и издържлива outdoor екипировка, която не е подвластна на времето; да бъде отговорна към хората, живтоните и природата, както и да вдъхновява воденето на outdoor живот в природата.

G-1000 - Вероятно най-добрата материя за outdoor на пазара

През годините G-1000 е заслужила добрата си репутация от безброй приключенияпо целия свят. Тя е основната материя използвана в дрехите Fjallraven. Създадена е след Шведската експедиция до Гренландия през 1966 от Ake Nordin и е кръстена именно на гореспоменатата експедиция (G за Гренландия). Материята представлява комбинация от здраво вплетени нишки (65% полиестер и 35% памук). Тя е изключително здрава, дишаща и приспособима към различните нужди на ловеца, поставени от типа лов или дейност, която предстои.

След като се третира със вакса от пчелен восък и парафин, материята се оказала перфектна за изработката на функционални outdoor облекла. Ваксата е кръстена- Greenland Wax. Ваксата прави G-1000 изключително здрава, дишаща, ветро- и водоустойчива. G-1000 също така отблъсква комарите и предпазва от UV лъчите на слънцето. Това означава, че можете да преоткривате красотата на природата без нищо да отвлича вниманието Ви.

Чрез Greenland Wax, вие лесно можете да приспособите вашата G-1000 дреха най-добре към нуждите Ви, към метереологичните условия и към предстоящата степен на активност. Повече вакса прави дрехата по-устойчива на вода и вятър. Импрегнирането също увеличава издържливостта и живота на дрехата. С по-малко вакса, дрехата ви става по-лека и по-дишаща.

По условията на природата

Философията на Fjall Raven e, че условията, в които ловуваме често са поставени от самата природата. Ловът може да налага преминаване на големи разстояния, кактои дълги периоди на издебване и неподвижно стоене. Мразовитите сутрини се превръщат в горещи летни дни, неочакван дъжд и дори сняг са също част от изненадите, които природата може да ни поднесе.

През деня, в който си в природата често трябва да стоиш навън и рядко има възможност да влезеш някъде и да се стоплиш за малко.

За това облеклото и екипировката са от изключителна важност за доброто здраве и за наслаждаването на всички промени в настроението на природата.

Разработено от специалисти

Когато Fjall Raven прави ловни облекла и екипировка, ги прави на основа 50 години опит в разработването и развиването на outdoor оборудване за сериозни условия.

В ловната си колекция, фирмата използва като отправна точка най-добрите си решения, като после ги развива, чрез допълнителни материи и функции към тях.

Създаването на ловните дрехи се извършва с екип от ловният експерт Johan Skullman и ловци на различни възрасти, всеки от които със задълбочени познания и опит в различните видове лов. Техните съвети са безценни за създаването на продуктите Fjall Raven, които правят наслаждаването на вълнуващите ни ловни излети малко по-лесно.

На пазара в Европа

Въпреки че в България тази марка е все още слабо позната, то в Западна Европа - Fjall Raven е една от най-продаваните и предпочиртани марки за ловно и outdoor облекло. Една от най-известните марка в Швеция, редом с Volvo, Absolut и IKEA.

Логото – лисица е отличителен знак, който хората лесно разпознават в западните страни и чрез който показват принадлежността си към оutdoor обществото и любовта си към приключенията в природата.

За повече информация можете да посетите САЙТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

Ловците коментират: БГ ЛОВ ФОРУМ

Абонамент за бюлетин