Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » За първи път в историята, жена стана председател на ловно-рибарско сдружение

За първи път в историята, жена стана председател на ловно-рибарско сдружение

vater Публикувана от vater | 17.04.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

За първи път в историята, жена стана председател на ловно-рибарско сдружение

За първи път в историята!

Съпругът на Теодора също е ловец, надяват се и синът им да нарами пушката

За първи път в историята жена застава начело на ловно-рибарско сдружение! Това е Теодора Станимирова, която на 29 март получи пълното одобрение на почти изцяло мъжките дружини към организацията в Белоградчик.

"Много съм горда да бъда първата жена сред мъжете в това хоби. Успявам да внеса баланс и доверие към него. Изключително благодарна съм на хората, че ме подкрепиха в това важно за мен предизвикателство", споделя пред "България Днес" авджийката.

Теди е четвърто поколение ловец. Страстта към мъжкото хоби се пренася от прадядо й, през дядо й, баща й и стига до нея. По образование Станимирова е инженер лесовъд, тъй като завършва специалност "Горско стопанство" в Лесотехническия университет в София. От 14 години дамата членува в ловната организация. Преди да стане неин председател, Теодора е специалист по лова. Споделя, че организацията се състои от около 650 човека, като 15-20 от тях са жени.

"Все повече жени се ориентират към това хоби. Решението ми да се кандидатирам за председател на организацията е, защото си познавам работата, познавам си хората и искам да направя всевъзможни неща, които да допринесат за ловното ни сдружение", категорична е Теодора.

Сред идеите й е да кандидатства за различни проекти, с които да възстанови ловната сграда, която е занемарена от години и да я направи действаща. Дамата е спокойна за новата си длъжност, тъй като всички в сдружението я познават. С повечето членове се чуват по няколко пъти в месеца, за да решат някакъв проблем или да се консултират с нея. Съпругът на Теди също е ловец и двамата се надяват техният 8-годишен син да наследи страстта към ловния спорт.

"Водим го с нас, когато ходим да подхранваме дивеча, за да се запознава с природата, със следите на животните, с начина им на живот", разказва ловджийката.

Семейството й ходи и за едър и за дребен дивеч. Отглеждат три кучета птичари - Рая, Шаро и Рекс. Животните са в същото формирование както и семейство Станимирови - две момчета и едно момиче, което ги прави още по-сплотени и задружни.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин