Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Любопитно » Глиган счупи витрина на хотел Хилтън (видео)

Глиган счупи витрина на хотел Хилтън (видео)

vater Публикувана от vater | 03.08.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Глиган счупи витрина на хотел Хилтън

Полицията в Прага залови след лудо преследване глиган, който счупи витрината на хотел „Хилтън“ в центъра на града. Схватката с животното бе заснета от видеокамера. Сигналът за заблуденото диво животно е постъпил в 09:45 часа сутринта от случаен минувач, който видял как глиганът преплува Вълтава в центъра на чешката столица.Когато полицаите пристигнали на мястото на инцидента, служители на хотела им съобщили, че глиганът е счупил стъклото на витрината, а след това е избягал по оживената улица. На записи, направени от камери за наблюдение на пътя, се вижда как прасето тича по тротоарите с голям скорост и на няколко пъти успява да изскочи и на шосето.

Полицейските преследвали животното през няколко квартала, а когато най-накрая го настигнали, те се поизпоитили доста, преди да го хванат. „Дивото прасе се беше засилило срещу жена с детска количка. Единствено благодарение на действията на един патрулиращ полицай майката и детето не пострадаха“, съобщиха от местната полиция.

По време на спасението патрулиращият полицаи е бил атакуван три пъти от животното, в резултат на което е получил сериозни рани. Полицаите са изстреляли три упойващи стрели в глигана, хвърлили са върху него мрежа и, когато животното се успокоило, те са го предали на служителите на местното горско стопанство.

dnes-24.com

Абонамент за бюлетин