Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Клуб Българско гонче » Гончета-отличници дефилираха в Баня

Гончета-отличници дефилираха в Баня

admin Публикувана от admin | 30.05.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

автор: Мариана Мандичева

29 май. Жега. Вместо неделна пустош, площадът в меката на българското гонче – село Баня, Панагюрско, е изпълнен с глъчка. Провежда се Десетото, юбилейно издание на специализираната изложба на българско гонче. В ролята на мис и мистър, по плочите дефилират двайсет кучета – българско гонче, всичките с претенциозни осанки. Стопаните им, дошли от различни краища, изпълняват командите на съдиите Митю Точев и Костадин Вранчев, за да може да поставят правилната оценка на гончетата – видно отглеждани с любов. Публиката се е скрила под дебелата сянка и докато си пие кафето или бира, тук-там, подкрепя с овации своите. Или може би впечатляващо най-добрите.
След няколко часа победителят-шампион на изложбата стана известен. Това е кучето Арап от Плевен, на Мартин Александров.
Всички първенци в отделните класове си тръгнаха с купи. В клас Младши – женски, родословни кучета, бяха отличени на първо място – гончето Виктория на Петър Димов и на второ – Лора на Юри Ковачев. В клас Младши – мъжки: гончето Граф на Христо Христов и Монти – на Иван Иванов. В клас Открит – женски: Росана – на Юри Ковачев, като при мъжките в същия клас отличените са: Роналдо – на Мартин Александров, Зоро – на Валентин Гатев, Митю – на Атанас Атанасов, Цезар – на Димитър Запрянов и Исус – на Славчо Василев. В клас Работен – женски: Силвия-Сиса – на Тодор Балканджиев и Бояна на Атанас Атанасов. В клас Работен – мъжки: Арап – на Мартин Александров, Стоян – на Петър Панчев и Дидо – на Атанас Атанасов. В клас Ветерани, гончета над осем години: Страцин – на Велко Везенков. При неродословните кучета, в клас Младши – женски, победителка е Зехра – на Петър Панчев. При мъжките в същия клас: Боби – на Николай Николаев и Рекс – на Тодор Балканджиев, а при женските Жана – на Иван. Г. Вранчев стана победител в същия клас.
Така, тихо и кротко, само дето отвреме-навреме някои гончета с по-твърд характер се сръмжаваха, изложбата по обед завърши. Митю Точев, в ролята и на председател на Клуб „Българско гонче”, изрази мнението, че от видяните, всички гончета екстериорно са на много високо ниво. „Но трябва да се работи за развитието им и доказване на работни качества” - заключи той професионално.

Снимки от изложбата може да разгледате в галерията на БГ ЛОВ: КЛИК

Темата във форума: КЛИК

Ловен портал БГ ЛОВ е официална медия на Клуб Българско гонче.

Абонамент за бюлетин