Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Боеприпаси » Hirtenberger се завръща

Hirtenberger се завръща

vater Публикувана от vater | 29.08.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Hirtenberger се завръща

Хиртенбергер е един от най-старите и утвърдени Европейски производители на патрони за нарезно оръжие. Фирмата е създадена в Австрия през 1860г. и повече от 150 години патроните които произвежда са еталон за качество, сигурност и прецизност. Това се дължи на големия опит и традиции, високия качествен контрол на продукцията и непрекъснатите проучвания на пазара относно нуждите на ловците по цял свят. Патроните Hirtenberger се произвеждат с куршуми на Sierra и Nosler, като снарядяването е оптимизирано, така че конкретния куршум да работи максимално ефективно. Така чрез внимателно подбрани видове и количества барут се постига оптимална скорост на куршума, осигуряваща неговата правилна експанзия и максимално отдаване на енергията, което води до сигурно поразяване на дивеча при типичните условия на различните видове и ситуации лов.

Производството бе прекратено за известно време докато се осъществяваше технологичния трансфер от специалисти на Хиртенбергер и се подготвяше момента тези отлични боеприпаси да са отново достъпни за ловците, които търсят най-доброто.

Патроните сега се произвеждат в заводите на NORMA при пълно спазване на ноу-хауто, стандарта и високите изисквания на Hirtenberger под името Norma HIRTENBERGER LINE.

Използуваните куршуми в патроните Hirtenberger са следните:

- Nosler Partition -високотехнологичен куршум с галванично споена мантия към ядрото и сепаратор на мантията, разделящ оловното ядро на 2 камери, Поради това експанзията протича на два етапа – бърза и интензивна при проникване в животното и втора, при досег с плътна повърхност, с голяма проникваща сила и раневи канал. Тази уникална конструкция осигурява дълбоко проникване, отлична контролирана експанзия и високо остатъчно тегло на куршума при всякакви ловни обекти и разстояния. Изключително подходящ за отстрел на средни, едри и "корави" животни. NoslerPartition е проектиран през 1948г. и до днес остава ненадминат еталон за универсален куршум за всички производители на ловни муниции и стрелци.

- Nosler BallisticTip - един отличен представител на куршумите с полимерен връх и висок балистичен коефицент, създаден за далечни изстрели по средно голям дивеч - за нашите условия на лов, този куршум би бил подходящ за лов на сърна, лопатар, дива коза, муфлон и приплоди на дивата свиня. Доста "щадящ" месото куршум.

- Nosler Solid Base- куршум, чиито отличителни белези са висока скорост, прецизност и полегата траектория. Подходящ за отстрел на хищници и по-дребни тревопасни животни.

- Sierra GameKing - универсален ловен куршум, подходящ за отстрел на всякакъв вид дивеч.Задната част е оформена в типа ВТ(Boad Tail), което допринася за добрата му балистика, която се доближава до тази на мачовите куршуми. Технолозите от Hirtenberger са успели да напрвят Siera GameKing любим боеприпас на много ловци, внимателно определяйки неговите оптимални скорости за различните калибри.Резултатът е - мек откат и висока прецизност на изстрела, съчетани с дълбоко проникване и контролирана експанзия. Игроки могут войти прямо с нашего сайта, ссылка ведет на официальный ресурс и активное рабочее mostbet Выигрыш же можно оформить только при полностью заполненном профиле.

- Sierra Varminter - Лека конструкция, висока скорост и като резултат - бърза и динамична експанзия.Създаден за лов на хищници и варминтинг - много прецизен, предвид малките размери на целите и поради бързия разпад - намален до минимум риск от рикошети.

- Sierra Pro-Hunter- ловен куршум с класическа конструкция, дълбоко проникване и пълна експанзия със запазване на необходимото остатъчно тегло. Подходящ за лов на всякакъв вид дивеч, отличава се като добър стопер.

Използувайки тази добре подбрана гама от куршуми, патроните на Hirtenberger фактически покриват нуждите на всеки ловец, за всякакъв вид лов.

Патроните се произвеждат в следните калибри: 222Rem, 223Rem, 5,6x50R Magnum, 243Win, 6,5x54M.S. ,6,5x57, 6,5x57R, 270Win, 7x64, 7x65R, 7mmRemMag, 308Win, 30-06Spr, 300WinMag, 8x57JS. Поетапно гамата калибри ще бъде разширявана и актуализирана.

Официалния представител на Hirtenberger за България е Армада Понтика ЕООД.

Първият внос е осъщeствен, прилагаме и ценова листа:

Специализираната тема във форума БГ ЛОВ: Hirtenberger се завръща

Абонамент за бюлетин