Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » История на оръжейната компания Sauer & Sohn

История на оръжейната компания Sauer & Sohn

vater Публикувана от vater | 06.04.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

История на оръжейната компания Sauer & Sohn

Sauer & Sohn, основана през 1751 г. в град Зелфелден, Германия, е една от най-старите и известни компании за производство на оръжие в света. През повече от две и половина века, Sauer & Sohn се е утвърдила като водещ производител на висококачествени ловни и спортни пушки.

Компанията е основана от Lorenz Sauer през 1751 г. и през следващите години той успешно управлява бизнеса си и разширява производството на оръжия. През 1815 г., компанията преминава в ръцете на сина на Лоренц, Johann-Gottfried Sauer, който продължава да развива бизнеса и да разширява производствените му възможности.

През 1835 г., Johann-Gottfried Sauer патентова модел на двуцевна ловна пушка с принцип на работа, който е основа за повечето двуцевни пушки, произведени днес. През следващите години, компанията разработва редица иновации и патентира редица модели пушки, които са станали известни в целия свят.

През 20-те години на миналия век, Sauer & Sohn създава моделите 38 и 45, които са изключително популярни сред спортните стрелци и ловци. През 1951 г., компанията отбелязва своята 200-годишнина със серия специални издания на пушките си.

Днес, Sauer & Sohn е сред най-известните марки на ловни и спортни пушки в света. Компанията произвежда широка гама от модели пушки, които са изключително популярни сред ловците и спортните стрелци в цял свят. Отличителните черти на пушките на Sauer & Sohn включват високото качество на материалите, прецизността на изработката и иновативните технологии, които се използват в производството им.

Компанията е привлякла вниманието на световните лидери в ловната и спортната индустрия и често е избирана за да бъдат партньори или да се работи с тях. Продуктите на Sauer & Sohn са наистина уникални и надеждни, като често пъти компанията се отличава с иновативни решения, които в последствие се превръщат в стандарти на отрасъла.

Като пример, моделът Sauer 101 е изключително лек и удобен за употреба, с изключителна прецизност и надеждност. Той е произведен с новаторски процеси на производство, които гарантират, че всички пушки, напускащи фабриката на Sauer & Sohn, са безупречни и готови за употреба.

Sauer & Sohn е истинска гордост за Германия и света на ловната и спортната индустрия.

Компанията се отличава с висококачествените продукти, които произвежда, както и с непрекъснатите си иновации в областта на производството на оръжия. Сигурни сме, че Sauer & Sohn ще продължи да бъде водещ производител на ловни и спортни пушки, предлагайки най-доброто на своите клиенти в бъдеще.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

Абонамент за бюлетин