Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Интервю на... » Иван Петков: Ловците са удовлетворени, че забраната за лов не включва 22 и 29 октомври

Иван Петков: Ловците са удовлетворени, че забраната за лов не включва 22 и 29 октомври

vater Публикувана от vater | 19.10.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Иван Петков

София. Членовете на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” посрещат с удовлетворение информацията, че ловът няма да бъде забранен в дните за размисъл преди вота. Това каза пред Агенция “Фокус” Иван Петков – председател на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”. По думите му – забраната за лов в деня на изборите е обичайна практика. „Винаги в деня на провеждането на изборите в България не се е ловувало. Хората посрещат това нормално и посрещат с удовлетворение факта, че на 22 октомври и на 29 октомври ще се ловува. В общественото пространство се пусна мълвата, че едва ли не – и двата дни ще бъдат забранени за лов, но излезе заповед на министъра на земеделието, с която е забранено да се ловува само в дните, в които ще се проведат изборите и балотажа. Това е нормално, обичайна практика и така трябва да бъде; няма причина да се забрани ловът на 22 и 29 октомври”, каза Иван Петков.
На въпрос – какво ще посъветва тези, които ще излязат на лов в съботите преди изборите, той каза: „Първото, което бих ги посъветвал, е да се спазва законът. Второ – да си направят един хубав ловен излет, да не политиканстват в този ден, за да не се създават условия за предизвикване на някакви настроения и скандали. Това са неща, които вярвам, че те ще спазят. Практиката в последните 20 години показва, че ние нямаме случай, в който ловният излет да е бил политизиран. Трето, най-важното е да имат сериозни мерки за безопасност, ловът да приключи успешно, за да може на другия ден хората да отидат да гласуват”, каза Иван Петков.
По думите му - за организирания лов се правят предварителни заявки и в заповедта на министъра изрично е казано, че забраната не засяга организирания ловен туризъм. „При него обикновено идват и много чужденци и тези програми се правят много по-отрано, преди да са обявени датите на изборите. В това няма нищо лошо, има възможност организаторите на тези ловни излети да отидат да гласуват и пак да проведат организирания лов”, каза Иван Петков.

focus-news.net

Абонамент за бюлетин