Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Издирват бракониер по намерена убита кошута

Издирват бракониер по намерена убита кошута

vater Публикувана от vater | 26.04.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Издирват бракониер по намерена убита кошута

Екип на Регионална дирекция по горите – Пловдив и полицейски служители откриха ловни трофеи без документи в имот Пловдивското село Врата. Незаконно притежаваните трофеи са открити след получен сигнал за убита кошута в землището на с. Врата, общ. Пловдив.

Екипът на РДГ реагирал веднага и след пристигането си в района, констатирал, че в края на селото има убита кошута със следи от огнестрелна рана в гръдния кош.

За установеното нарушение са  уведомени органите на РУ на МВР Асеновград, които пристигнали на място. Претърсени са три адреса в селото в близост до мястото, където е убита кошутата. Проверяващите са иззели убитото животно,  15 броя ловни трофеи от сръндак , 2 броя от дива коза и 1 брой от благороден елен – шилар. По случая е образувано досъдебно производство и продължават процесуално-следствени действия срещу две заподозрени лица.

Абонамент за бюлетин