Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Едър дивеч » Изложба - преглед на паднали рога в ДЛС "Воден - Ири Хисар" (снимки+видео)

Изложба - преглед на паднали рога в ДЛС "Воден - Ири Хисар" (снимки+видео)

vater Публикувана от vater | 23.04.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Изложба - преглед на паднали рога в ДЛС "Воден - Ири Хисар" (снимки+видео)

Събитието се проведе на 21.04.2017 г. на територията на Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар”. Представени бяха събраните през сезон 2017 паднали еленови рога от ловните стопанства в Несебър, Каракуз, Правец, Росица, Сеслав и Воден, които бяха систематизирани по размери и произход.

На изложението присъстваха изп. директор на ИАГ инж. Григор Гогов, областният управител на Разград Манол Кившанов, директорът на „Северноцентрално държавно предприятие“ инж. Цветелин Миланов, председателят на „Професионална ловна асоциация в България“ инж. Иван Недков, директори на ловни и горски стопанства, служители по лова и други.Домакинът на проявата инж. Кирил Колев сподели, че основната цел на това събитие е да се популяризира дейност, която се извършва в горите и по-специално в ловното стопанство. „Прегледът на падналите еленови рога носи много ценна информация за всички нас. Това са рогата от животни, които са живи и в момента обитават ловностопанските райони. През годините те са произвеждали много по-добри екземпляри, но нашата цел е всяка година да вдигаме нивото“, каза още инж. Колев.

"Рогата на елените разказват истории. Това са трофеи от живи животни, които продължават да обитават ловните полета и сега. Техните рога носят ценна информация и помагат на лесничеите да следят процесите в гората", обясни инж. Иван Недков, председател на Професионалната ловна асоциация в България. Присъствалите на откриването специалисти и любители на лова застанаха зад идеята у нас да се създаде общество, което да работи за каузата "Благороден елен". Хората, които обичат елените и природата, да обединят усилията си, за да има в България повече и по-силни животни от благородния вид, призова инженер Недков.Видео репортаж от изложбата с много подробности за намерените рога може да гледате тук:

Абонамент за бюлетин