Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Канада затяга контрола върху огнестрелните оръжия

Канада затяга контрола върху огнестрелните оръжия

vater Публикувана от vater | 31.05.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Канада затяга контрола върху огнестрелните оръжия

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми, които силно ще ограничат вноса, купуването или продажбата на огнестрелни оръжия.

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми, които силно ще ограничат вноса, купуването или продажбата на огнестрелни оръжия, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството каза, че законопроектът също така ще позволи отнемане на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно насилие или престъпен тормоз, предаде БТА.

Правителството също така планира да се бори с контрабандата и трафика на оръжие чрез увеличаване на наказателните санкции, предоставяне на повече инструменти за разследване на престъпления с огнестрелни оръжия и засилване на мерките по границите. Законопроектът ще създаде нов закон, който позволява на съдилищата да изискват хората, считани за опасност за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията.

Властите също така ще изискват пълнителите за пушки да бъдат променени за постоянно, така че никога да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с голям капацитет.

Трюдо отдавна планира да приеме по-строги закони за оръжията, но въвеждането на новия потенциален закон идва след масови стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк.

Абонамент за бюлетин