Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Касите Browning Defender - гаранция за безопасност и сигурност на оръжието

Касите Browning Defender - гаранция за безопасност и сигурност на оръжието

vater Публикувана от vater | 09.03.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Касите Browning Defender - гаранция за безопасност и сигурност на оръжието

Трябва ли да имам каса за оръжие?” - ако някой задава подобен въпрос, то или не притежава огнестрелно средство, или пък не е спазил нормативните изисквания по въпроса. Защото в закона ясно са разписани условията за съхранение на оръжие, след като собственикът му е получил разрешение за притежание и пренасяне. Тези стъпки започват след успешно преминат курс за безопасно боравене, като самата пушка и/или пистолет трябва да се регистрира. А от служба КОС към МВР поясняват, че всяко огнестрелно средство трябва да се държи в метална каса за съхранение, която да е неподвижна, закрепена към пода или стената.

В това отношение световната марка Browning предлага редица сигурни и проверени решения. Серията Defender е оптимално решение като съотношение на цена и качество, но и като ниво на сигурност, което гарантира на своите притежатели.

Стана дума какви са законовите разпоредби, а те в никакъв случай не са някакъв административен каприз. Напротив, стриктните правила за съхранение на оръжието са свързани именно с нещастни случаи в миналото, произтичащи от неспазване на съображенията за безопасност. Наличието на каса за огнестрелно средство гарантира, че до него няма да имат достъп деца, а за съжаление, има кошмарни и трагични инциденти, когато това не се спази. Металната кутия за пушки и/или пистолети също така предпазва от кражбата им от страна на недобронамерени лица.

Само вие имате достъп до вашите оръжия

Това е гарантирано при касите Browning Defender. Те разполагат с модерно електронно заключване, като вие задавате кода за отваряне на вратата. Т.е. ако само вие знаете комбинацията, няма как друг да има достъп до огнестрелните оръжия, които се съхраняват вътре. Сигурно някой би казал, че не е толкова трудно да се разбият със сила. Тези сейфовеобаче не само са подсилени, но имат и специален детектор, който реагира и разпознава прилагането на подобни действия.

А какво би се случило при пожар? Знаем, че при екстремно повишаване на температурата е възможно да се предизвика ефект при огнестрелните оръжия, да се стигне до инцидентни изстрели, дори експлозии. Но все пак именно затова нормативното изискване е свързано със съхранение в метални каси. А при сериите Browning Defender термозащитата е на достатъчно високо ниво, за да предпази от инциденти при външно възпламеняване или силно нагряване по една или друга причина. Моделите от тази линия гарантират поне 30 минути издръжливост на огън, преди да се появи опасност от деформация.

Колко оръжия се побират вътре?

А нима ви трябва каса за повече от едно или две оръжия? Е, ако е така, сейфовете Browning Defender разполагат с място за повече. Някои модели от касите събират по 10 пушки, други са предназначени за 12, за 19 или дори повече огнестрелни средства.

Естествено, колкото са по-големи металните кутии, толкова по-висока е цената. Така че ако се търси каса за дома или близко помещение, то може да се насочите към по-компактните варианти. А те наистина не заемат много място - площта им е под 1/5 от квадратния метър, разположението е вертикално, което помага и за лесното разполагане. Удобството и безопасността вървят ръка за ръка.

Абонамент за бюлетин