Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Любопитно » Куче стъпи на пушка и рани ловец

Куче стъпи на пушка и рани ловец

vater Публикувана от vater | 01.12.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Куче стъпи на пушка и рани ловец

WOLSTOCK, Айова - Властите съобщиха, че ловец на фазани в Северен централен Айова е бил случайно прострелян и ранен, когато куче стъпило на спусъка на пушката, при което тя произвежда изстрел.

Отделът по природни ресурси на Айова казва, че снимките са настъпили около 1:20 часа, сряда в публична ловна зона близо до Woolstock в югозападната окръг Райт. Ken Lonneman, служител по опазването на DNR, каза пред CBS News, че четирима ловци и две ловни кучета са търсили птици, когато един от ловците е оставил пушката си на земята. инцидента е станал, когато едно от кучетата настъпило спусъка. Lonneman съобщава, че не е ясно кое куче е виновно. Няколко сачми се забили отзад на ловеца Уилям Ранкур, от Ливан, Ню Хемпшир, който стоел на около 22 ярда, съобщава агенцията. Той успял да проходи скоро след, като бил ранен и бил отведен в болница във Форт Додж за лечение. Едно от кучетата принадлежи на Ранкурт, а другото на един от неговите ловни другари, казва Лоннеман. Ken не знаел имената на кучетата, но каза, че са на едно и дву-годишни немски курцхаари. Той ги описва като "много добри ловни кучета" и отбелязва, че не са виновни.

- Не знам дали можем да обвиним кучето в този случай - казва Лоннеман. "Ако ще обвиняваме някого, бих казал, че ловецът е виновен тук", защото очевидно не активира предпазитела за безопасност на оръжието, преди да го остави на земята.

Лоннеман съобщава, че инцидентът е третия случай, когато куче е настъпва оръжие и то произвежда изстрел в района през последните пет години. Той казва, че ловците трябва да изпразват оръжията си и да включат механизмите за безопасност, когато оставят оръжието без надзор.

Превод БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин