Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловци отстреляха два глигана в Родопите с общо тегло 350 килограма

Ловци отстреляха два глигана в Родопите с общо тегло 350 килограма

vater Публикувана от vater | 29.11.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловци убиха два глигана в Родопите с общо тегло 350 килограма

Първият за тази зима сняг донесе голям късмет на ловците от дружина Дрангово, която е част от ловно-рибарското сдружение "Маказа 2001“ в Кирково.

В неделя те отстреляха две огромни диви свине. Точни бяха мерниците на Динко Николов и Стефан Русков. Слуката на първия бе 200-килограмов глиган, а на втория 150-килограмов.

Едното прасе беше отстреляно в района на махала Балабанска, а другото в м. "Чала". И двата глигана са трофейни. Очаква се глигите им да бъдат оценени с медали. Но последната дума за това ще има комисията към Държавното горско стопанство в Кирково.

Ловците от с. Дрангово се радват на добра слука. От началото на сезона са отстреляли 30 прасета, като 5 от тях са трофейни, а глигите им са с дължина от 21 до 23,5 см. Оптимисти са, че така ще им върви и до края на сезона. Председател на дружината е Алекси Петров.

Източник: Агенция Фокус

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин