Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » На гости с пушка и куче » Ловец охранява разселени яребици от хищници (видео)

Ловец охранява разселени яребици от хищници (видео)

vater Публикувана от vater | 19.03.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловец охранява разселени яребици от хищници

Ловецът Божидар Николов от ЛД Поморие и участващ активно в ловен портал БГ ЛОВ успешно отстрелва хищници на варда, намалява тяхната популация и опазва наскоро разселените яребици (видео) в ловното си поле.

Прочетете неговия разказ от ловния си излет:

"Вчера разселихме яребица в единия от районите в който вардя и тази сутрин посетих мястото и видях някой яребици вече са фира...викам си довечера ще трябва да съм на линия...речено сторено. в 17:00ч излязох от вкъщи и се запътих към чакалото.
Опънах си спокойно чакалото върху бункера и зачаках, като от време на време по свирвах с зайчето. Към 18:30ч от лява на дясно забелязах движение в нивата на около 500м...погледнах през оптикала и видях Чако спокойно да се предвижва посока запад...

Малко се разтреперих, но запазих спокойствие...взех фотото и направих малко клип как се предвижва и веднага спря. Викам си усети ме...но добре че не...продължи да се движи в този момент взеха да крякат яребиците и Чако като луд взе да наостря уши и в един миг ми спря странично на около 150-180 метра визуално измерени. Реших, че това е момента и стрелях. Чакала взе да се превива на място виейки на умиране...прострелях го с 9,7гр на FEDERAL с мек връх. бях го улучил в задницата. Чако обаче не умира и започна да пълзи. Викам си приключвам вардата и доубивам го и си заминавам. Така и направих, доубих го...снимки и в къщи доволен от слуката.

Поздрави и наслука през идните дни на всички!"

Снимки и видео: Авторът

БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин