Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » На гости с пушка и куче » Ловен портал БГ Лов откри лова в Паскалевец и Керека (видео)

Ловен портал БГ Лов откри лова в Паскалевец и Керека (видео)

vater Публикувана от vater | 13.08.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловен портал БГ Лов откри лова в Паскалевец и Керека

По покана на съфорумеца ни Христо Грозков, една група приятели от форума БГ Лов (Любо Петков (LNP), Георги Шумков (Huntermen), Антон Мирчев (toni_75) и аз Васил Терзийски) открихме лова на прелетен дивеч на териториите на ловните дружинки "Керека" и "Паскалевец". Нетърпеливи за лов още петък вечер бяхме при Ицето в Керека. Грижовният домакин ни настани в прекрасната си въжроденска къща и на следобедно кафе секретарят на дружинката ни написа така очакваните и бленувани от всички нас първи разрешителни за лов на прелетен дивеч за 2012г.

Вечерта преди първия лов от ловен сезон 2012/2013г. премина в много смях, наздравици и пожелания за слука.

Рано сутринта бяхме радушно посрещнати от колегите членуващи в ЛД Паскалевец. След чистосърдечните пожелания за слука и инструктажа лова на пъдпъдък започна.

И слуката не закъсня, първият пъдпъдък за 2012г.

След около, час поради слабото наличие на малкото пиле, решихме да ловуваме на гургулица и не сгрешихме. Въпреки, че закъсняхме за прелета, гургулица имаше и всеки от нас постреля доволно и към 11 часа се събрахме да споделим слуката си.

Точно преди да се натоварим по колите, бяхме проверени от служители на ИАГ и КОС. След установяването на изрядността ни се разговорихме и се оказа, че освен колеги ловци, са и почитатели и съфорумци във БГ ЛОВ.

След около 40 минути път навлезнахме в красивия планински район на ЛД Керека. Бяхме посрещнати изключително топло от ловците домакини, след което прекарахме весел и вкусен следобед на ловната им хижа.

След лова на вечерния прелет на гривяци, се насладихме на приятната вечер и гозби в дома на Христо Грозков. Съфорумеца Краси Грешев и племенника му също се присъединиха към нашата компания.

Втория ловен ден бе кратък заради дъжда, но все пак отстреляхме по някоя и друга гургуличка.

С ръководителя на лова и кмет на село Паскалевец Мирослав Димитров. Благодарим му за гостоприемството и желанието да се чувстваме като у дома си. Благодарим и на Диян Димитров (син на М. Димитров), този млад колега изпълни душата ми с възхищение и увеличи вярата ми за бъдещето на ловното дело в България.

Накрая, преди тръгване, щракнахме и ловните ни помощници за спомен. Чита на Любо Петков, Бък на Васил Терзийски и Барут на Христо Грозков.

Снимки от лова може да разгледате тук: ГАЛЕРИЯ БГ ЛОВ

Видео репортаж на БГ ЛОВ:

Абонамент за бюлетин