Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Боеприпаси » Ловни патрони RWS специално формулирани за къси цеви

Ловни патрони RWS специално формулирани за къси цеви

vater Публикувана от vater | 20.11.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловни патрони RWS специално формулирани за къси цеви

Все повече и повече ловци оценяват предимствата на късите и удобни цеви. Тази тенденция определено се засилва и от драстично увеличената употреба на супресори.

Както е известно, стандартните боеприпаси са формулирани за употреба с най-често срещаната дължина на цевта от 600 мм. Изстрелвайки стандартен боеприпас от цев с дължина 420-550 мм обаче има няколко недостатъка: загуба на скорост и енергия, намален ефективен обхват, заслепяващ дулен пламък, по-голям откат и ускорено износване на супресора.

Ето защо RWS разработиха патрон, специално пригоден за употреба с карабини с къси цеви.       

Предимства от пръв поглед:

  • Оптимизирани за къси цеви

Новите патрони от RWS са специално формулирани за цеви с дължина 42 до 55 см с бързо изгарящ барут, подходящо тегло на куршума и високо производителен капсул.

  • Намалява дулния пламък

Бързо изгарящия барут значително намалява дулния пламък при късите цеви. Сега можете да продължите да наблюдавате целта си в момента, в който сте направили изстрела, което е особено важно при лова по здрач или през нощта.

  • Най-добрият избор при употреба на супресор

Карабина с къса цев е логичният и правилен избор за такава, която ще бъде използвана със супресор. Пълното изгаряне на използвания при тези патрони барут и то в самата цев не просто гарантира значително по-голяма продължителност на живота на супресора, но и способства за по-стегната група.

  • Пълна скорост и енергия

Благодарение на специалната си формулировка, новите RWS патрони осигуряват пълната скорост и енергия – дори от късата цев. Това означава, че не е необходимо да променяте тактиката си на лов, когато става дума за къса цев и че можете да очаквате реализиране на пълната му сила дори на дълги разстояния.

Четете още: БОЕПРИПАСИ

Абонамент за бюлетин