Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гласът на ловеца » Ловувайте със сърцето си!

Ловувайте със сърцето си!

vater Публикувана от vater | 03.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна.

Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи.
Адмирации към всички тях!

Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар и обичащ хвалебствията по свой адрес, та в тази си своя стихия ловецът Г. Г. стреля по прасето, което му излиза (забележете със сачми, които са забранени със закон на ЗЛОД) следвано от кучето Бари, един много добър гонач и ловец доказал се през годините (Поибренската дружина е с нов златен медал), но в желанието си да е днешния герой на деня, отне живота на неповторимия Бари....

Някои от вас ще кажат:

- Какво пък, нали е куче, не човек...

Да, може и да сте прави, но да не забравяме, че утре, не дай си Боже, на мястото на Бари, може да е някой от вас ловци, защото смъртта на Бари не е първия случай....., за да го подминем с лека ръка.

За това отправям Апел, към всички вас - ловци:

Законите в нашата държава се съставят, предлагат, одобряват и приемат, за да се Спазват, а не да се Нарушават!

Аз не искам възмездие, не искам нищо, защото това Бари няма да го върне, искам само да започнем да променяме мисленето си и тогава ще има промяна, във всичко, не само във сферата на лова.

На всички вас пожелавам една успешна и изпълнена с добрини Нова 2019 г.
На вас, ловци успешно и късметлийско завършване на ловния сезон и
Не забравяйте да ловувате
Със Сърцето си!

Илияна Илиева
Изпратено на имейла на БГ ЛОВ за рубриката "Гласът на Ловеца"

Още за Бари тук: Поибренската дружина е с нов златен медал (снимки)

Четете още за Поибренската ловна дружина тук: ЛОВНА ДРУЖИНА ПОИБРЕНЕ

Абонамент за бюлетин