Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Мечка рани ловец в Канада, спасяват го с хеликоптер

Мечка рани ловец в Канада, спасяват го с хеликоптер

vater Публикувана от vater | 03.06.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Мечка рани ловец в Канада, спасяват го с хеликоптер

Ловец бе транспортиран с медицински хеликоптер. след като е бил нападнат от мечка по време на лов. Инцидентът вдигна на крак голям брой спасители от Британска Колумбия, Канада.

36-годишният мъж е преследвал мечка със сина си в компанията на няколко ловджийски кучета, когато друга мечка гризли го напада изневиделица. Нападението става на стръмен участък в планинската верига Роки, съобщи Си Ен Ен.

Гигантската мечка разкъсва тялото на ловеца и чупи костите му. Мъжът произвежда няколко изстрела по хищника и той бяга в гората.

Ловецът подава сам сигнал за помощ, като е локализиран и преместен от спасителните екипи до място, където може да кацне хеликоптер. Пострадалият мъж е в стабилно състояние, въпреки множеството наранявания и фрактури.

Служители на парка съобщават, че са открили мечката недалеч от мястото на нападението. Тя е починала от раните си.

Източник: telegraph.bg

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин