Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » МЗХГ и ИАГ » Министър Порожанов: Намаляваме ограниченията за групов лов на дива свиня

Министър Порожанов: Намаляваме ограниченията за групов лов на дива свиня

vater Публикувана от vater | 03.10.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Министър Порожанов: Намаляваме ограниченията за групов лов на дива свиня

Министър Порожанов: От другата седмица се намаляват ограниченията за групов лов на дива свиня в България. По сухоземната граница с Румъния в 5 километровата зона ще има гонки без кучета, отпадат буферните зони по р. Дунав на запад от огнищата в северната ни съседка и забраните за гонки, там ще се ловува групово на дива свиня с кучета. Забраната и ограниченията за групов лов в Тутраканци и буферната зона остават.

Това съобщи министъра по БНТ в предаването "Още от деня" с водещ Емил Кошлуков. Цитираме изказването му по памет.

БГ ЛОВ припомня, че груповия лов на дива свиня бе открит на 29 септември, но хиляди ловци не успяха да ловуват поради забраната за лов по границата ни с Румъния, както и в Тутраканци (Варненско) заради открито огнище на АЧС в България и многото огнища в Румъния в близост до нашата страна. От тогава ловни сдружения и стотици ловци стачкуват всеки ден в различни краища на България.

Четете още:

ЗАПОВЕД на МЗХГ: Груповият лов на диви свине се открива на 29 септември!

Зам.-министър Добрев: Буферните зони с ограничения за групов лов на диви свине ще бъдат намалени двойно

Абонамент за бюлетин