Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » Многофункционалните инструменти на Leatherman в помощ на ловците

Многофункционалните инструменти на Leatherman в помощ на ловците

vater Публикувана от vater | 24.08.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Многофункционалните инструменти на Leatherman в помощ на ловците

Leatherman е Benelli в света на многофункционалните инструменти - мейнстриймът ги обича и хардкорът ги оценява. Промишленото предприятие, създадено от предприемчивостта на един единствен човек, вече 40 години предлага страхотни продукти и има един от най-добрите дизайнерски екипи в този бизнес. Всичко се произвежда в Портланд, щата Орегон, САЩ. Цените им са разумни, а като добавим към това тяхната 25-годишна гаранция (която важи и у нас) е лесно да разберем защо те са толкова популярни. Марката Leatherman™ винаги е била свързвана с безупречно качество и е стандарт в своята област. Leatherman Tool Group е световен лидер в производството и продажбата на многофункционални инструменти. Освен това правят отлични сгъваеми ловни ножове с допълнителни опции.

Многофункционалните инструменти на Leatherman са проектирани с мисъл за ловците, и за всички, които обичат живота сред природата и не само. Независимо дали преминавате през гъсти храсти, оправяте екипировката си или изграждате убежище за оцеляване, Leatherman ви държи подготвени с компактни основни инструменти.

РЕАЛНИЯ ЖИВОТ

Всички функции на мултитуловете Leatherman са проектирани да решават проблеми от реалния живот. Инструментите с достъп отвън улесняват отварянето на остриетата на ножовете с една ръка, докато с другата държите лък, а всички инструменти се заключват веднага за безопасна и сигурна употреба.

Всички продукти на Leatherman над 150 лв.до 31/12/2023г. може да се закупят по схема на изплащане с 0% лихва, без такса и ГПР от „Ти Би Ай Банк“ ЕАД, на 6 равни месечни вноски с първоначална вноска, която се плаща както на място в магазини „Росбул Арм”, така и с доставка "Наложен платеж" с куриер през виртуалния им магазин www.oragie.net

Представяме ви моделите на Leatherman, които са най-популярни сред стрелците и ловците: Signal®, Wave®+, Super Tool® 300M, Free® K4 и Raptor® Rescue.

SIGNAL®

За всички любители на живота сред природата, Leatherman създаде първия си мултитул за оцеляване Signal®. Kъм традиционните инструменти, които притежава всеки Leatherman, са добавени още два напълно нови – диамантна пила, с която може да заточите вашия прав или назъбен нож, магнезиево огниво за палене на огън и сигнална свирка. За безопасено носене има и предпазител. Този малък и лек мултитул съдържа 19 инструмента и вече се е доказал като подръчно пособие за туризъм, къмпинг, лов, риболов, off-road приключения, катерене, алпинизъм и подобрения на дома.

Включени инструменти:

1. Заострени клещи

2. Обикновени клещи

3. Сменяеми секачи за тел

4. Сменяем секач за твърда тел

5. Инструмент за оголване на кабели

6. Комбиниран нож с право и назъбено острие

7. Трион

8. Чук

9. Шило

10. Отварачка за бутилки

11. Отварачка за консерви

12. Голям държач за битове

13. 1/4" Гаечен ключ

14. 1/4" Шестоъгълен държач за битове

15. 3/16" Гаечен ключ

16. Карабинер за закачване

17. Диамантно точило

18. Магнезиева запалка

19. Сигнална свирка

Техническа характеристика:

+ Продукт тип: Multi-Tool

+ Размери в затворено състояние: 11.43 см.

+ Тегло: 212.6 гр.

+ Дължина на острието: 6.93 см.

+ Материали: 420HC неръждаема стомана, черна оксидация на инструментите и специално износоустойчиво покритие на дръжката Cerakote® в цвят Coyote/Tan.

Пълни характеристики на Signal® можете да прочетете тук.

ПРАВИЛНАТА ПОДГОТОВКА

Носете основни инструменти без да са в насипно състояние. Изключително острият трион на Leathermanпомага за разчистване на коридор за стрелба при пусия. Допълнителните битови драйвери включват специфични инструменти, за да сте готови за неочаквани ситуации.

WAVE®+ Black

Един от най-продаваните модели на Leatherman е WAVE - от 1998 г., досега са продадени над 12 милиона броя, което го прави най-продаваният мултитул на всички времена. През 2018 година моделът е подобрен, като са добавени нови сменяеми секачи на клещите. Те могат да бъдат сваляни за поправка, подмяна или заточване.

Мултифункционалният Leatherman WAVE+ е най-популярният модел заради леснодостъпните остриета, които можете да отваряте само с една ръка.

Всичките 18 инструмента могат да се отварят и заключват бързо, удобно за справяне с всяка задача. Много от тези инструменти са достъпни отвън, така че можете да ги използвате, когато мултифункционалният инструмент е сгънат и затворен. Идеален за всякаква работа, приключения или всекидневна употреба.

Включени инструменти:

1. Заострени клещи: идеални за придържане на малки предмети и използване в тесни пространства

2. Обикновени клещи: стандартни клещи за прихващане на обекти

3. Сменяеми секачи за тел

4. Сменяем секач за твърда тел

5. Инструмент за кримпване на кабелни накрайници

6. Инструмент за оголване на кабели: за различни дебелини кабел

7. Сгъваем нож от неръждаема стомана 420HC

8. Назъбен нож от неръждаема стомана 420HC

9. Трион

10. Ножица с пружинно действие

11. Линийка 19 см

12. Отварачка за бутилки

13. Отварачка за консерви

14. Пила за метал и дърво

15. Пила с диамантно покритие

16. Голям държач за битове

17. Малък държач за битове

18. Голяма отвертка

Техническа характеристика:

Продукт тип: Multi-Tool

Размери в затворено състояние: 10 см

Тегло: 241 гр.

Дължина на острието: 7.37 см

Материал: 420HC неръждаема стомана, 440C Stainless Steel, черна оксидация на инструментите.

Пълни характеристики на Wave®+можете да прочетете тук.

SUPER TOOL® 300M

Leatherman Super Tool 300 е един от най-популярните мултитулове в света със сменяеми секачи на клещите, дълги остриета и удобни дръжки.

Super Tool 300M (M идва от Military) е втората поред подобрена версия на добрия стар Super Tool.  M варианта бързо се превръща в най-препоръчвания инструмент за военнослужещи или спортни стрелци, които не се нуждаят от EOD версията на инструмента. Той съчетава употребата на стандартните heavy duty инструменти на Leatherman с някои ключови инструменти за военни приложения. Най-важното е подобреното разширение за битове, включено в новия модел. Гледайте видеото, за да разберете защо това е най-добрият военен вариант на мултитул.

ВИДЕО

Големите клещи са най-големите, които някога Leatherman са произвеждали, а дизайнът на дръжките е скосен в предната част, така че да може да се работи и в най-тесни и неудобни пространства. Когато работите с ръкавици, голямата площ на клещите ви позволява да захванете детайла здраво, а заоблените дръжки ви осигуряват удобен захват. Секачите за тел, секачите за твърда тел и клещите за рязане на тел и кабел са стандартни за всички мултитулове, но при Leatherman Super Tool 300М те могат да бъдат сваляни за поправка, подмяна или заточване. 20 вида инструменти са готови и за най-тежката и специфична работа и ще бъдат страхотен помощник навсякъде. Мултитулът за работещия мъж вече в цвят Coyote.

Включени инструменти:

1. Заострени клещи

2. Обикновени клещи

3. Клещи за рязане на тел и кабели

4. Клещи за оголване на кабели

5. Сменяеми секачи за тел

6. Сменяем секач за твърда тел

7. Инструмент за пресоване на кабелни обувки

8. Инструмент за оголване на кабели

9. Сгъваем нож от неръждаема стомана марка 420HC

10. Назъбен нож от неръждаема стомана марка 420HC

11. Трион

12. Пила за метал и дърво

13. Шило

14. Линийка 22 см

15. Отварачка за бутилки

16. Отварачка за консерви

17. Philips отвертка - звезда

18. Голяма отвертка

19. Средна отвертка

20. Малка отвертка

Техническа характеристика:

+ Продукт тип: Multi-Tool

+ Размери в затворено състояние: 11.5 см.

+ Тегло: 287,15 гр.

+ Дължина на острието: 8.13 см.

+ Материал: 420HC неръждаема стомана, черна оксидация на инструментите и специално износоустойчиво покритие на дръжката Cerakote® в цвят Coyote/Tan.

Пълни характеристики на Super Tool® 300Mможете да прочетете тук.

FREE® K4

Джобният сгъваем нож на Leatherman FREE® K4 има лесен достъп до инструментите отвън, улеснявайки отварянето на острието на ножа само с една ръка, а всички инструменти се заключват на място за безопасна и сигурна употреба. Може да бъдете сигурни, че ще използвате ножа цял живот, тъй като новата магнитна система на отваряне и затваряне на инструментите и острието елиминира триенето и износването им. Може да демонтирате щипката / клипс за джоб, ако пожелаете.

Включени инструменти:

01 Сгъваем нож от стомана 420HC

02 Ножица с пружинно действие

03 Лост

04 Острие за отваряне на колети

05 Шило

06 Отварачка за бутилки

07 Philips отвертка - звезда

08 Средна отвертка

09 Мини отвертка

Техническа характеристика:

Продукт тип: Джобен нож

Размери в затворено състояние: 11.5 см.

Тегло: 155.9 гр.

Материали: 420HC неръждаема стомана

Пълни характеристики на FREE® K4 можете да прочетете тук.

RAPTOR® RESCUE

Сгъваемата медицинска ножица Raptor Rescue на Leatherman предлага необходимите инструменти, за да може професионален медицински персонал да изпълнява задълженията си безопасно и бързо в спешни случаи. Разработена  е с помощта на лекари, участващи в специални операции, специалисти в спешно отделение и пожарникари, запознати с работата със стандартна медицинска ножица. Raptor е създадена с правилния баланс от многофункционални функции за специализирани медицински манипулации, като инструментът не е претрупан с приспособления, които да усложняват работата в понякога животозастрашаващи ситуации. Когато става дума за оцеляване, отговорът на Raptor е ясен и категоричен.

Включен е специален калъф с променящи се ъгли, позволяващи Рапторите да бъдат закачани почти навсякъде по вашата екипировка.

а) MOLLE система

б) Дупка за въже/паракорд

в) Клипс за по-лесно носене

Възможността ножиците да стоят както затворени така и отворени в калъфа ви дават предимство, когато трябва да работите бързо и върху множество пострадали.

ВИДЕО

Включени инструменти:

1. Острие за рязане на въжета, ремъци, текстил и други

2. Сгъваеми медицински ножици от неръждаема стомана 420HC

3. Линийка 5 см

4. Инструмент за отваряне на вентил на кислородна бутилка

5. Карбиден шип за разбиване на закалени и автомобилни стъкла

6. Инструмент за рязане на пръстени/халки/бужута

Техническа характеристика:

+ Продукт тип: Multi-Tool

+ Размери в затворено състояние: 12.7 см.

+ Тегло: 164 гр.

+ Дължина на острието: 4.8 см.

+ Материали: 420HC неръждаема стомана, стъклопласт, carbide

+ Цвят на производителя: Coyote/Tan

Пълни характеристики на Raptor® Rescue можете да прочетете тук.

Всички многофункционални инструменти на Leatherman могат да бъдат разгледани  >тук<

Запомнете. Без вас тези инструменти са просто стомана. Във вашите ръце те спасяват положението.

Нека гората бъде щедра с вас.

Наслука!

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин