Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Интервю на... » Наблегнахме на атракциите за посетителите на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт”

Наблегнахме на атракциите за посетителите на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт”

vater Публикувана от vater | 02.10.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Nasluka_lov_ribolov_sport

София. Наблегнахме на атракциите за посетителите на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Десислав Делев, собственик на оръжейни комплекси, управител на „Берета Трейдинг” ООД и член на Асоциацията на любителите на оръжие. Асоциацията е съорганизатор на изложението „Наслука – лов, риболов, спорт”, което се проведе в Интер експо център в столицата. „До миналата година правехме две изложения – едното беше в НДК, другото – в Експо център. Тази година постигнахме споразумение с Експо и провеждаме „Лов, природа и риболов” в Експо центъра. Това е голямо облекчение за клиентите, защото идват на едно изложение, а не посещават две. Така се опитваме и в тази кризисна ситуация да се оптимизират разходите на фирмите и да бъде едно много успешно начинание като изложение”, смята Делев. Първият акцент от изложението са прословутите трофеи на Тодор Живков и на Пенчо Кубадински.
„Има не само български трофеи, но и африкански трофеи, които бяха изложени на специално направената трофейна изложба. Трофеите са доста внушителни. Другото забележително на изложението бе, че изградихме стрелбище, което е с дължина 10 метра – професионално стрелбище, на което може да се стреля с професионални въздушни пушки, които са с най-новата система IGL. Това е една система, която е нововъведение в нашата индустрия – вместо пружинните въздушни пушки, вече се използва един амортисьор. Предимствата в тази посока са много и всеки може безплатно да дойде и да стреля на стрелбището. Гражданите безплатно можеха да пострелят и да тестват, като има голямо разнообразие от мишени, така че забавлението да бъде пълно”, посочи Делев.
Според него в оръжейната индустрия трудно се получават някакви новости, оръжейните системи, които се ползват и днес, са изобретени преди 100 години. „Така че, когато се появи нещо различно, наистина това е голяма революция. Има една нова пушка – казва се „Венели Винчи” и е на световно известна италианска фирма. Това е нещо уникално – самата пушка може да се разглоби за 3 секунди. Това е модуларна система, която дава възможност една пушка като я имаш, към нея да си слагаш различна цев, различен пълнител с големина на патроните – въобще има вариативност на изделието. За посетителите на изложението имаше едно състезание – казваме му „Венели Винчи Олимпик” – всеки, който сглоби и разглоби пушката под 15 секунди, печели награда – оригинални шапки, фланелки на фирмата производител. Голям купон тече, защото там засичат с хронометър постижението – много любопитни са нещата”, изтъкна Десислав Делев.
Аделина ГЕОРГИЕВА

www.focus-news.net

Абонамент за бюлетин