Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Над 150 огнестрелни оръжия са иззети от дома на 51-годишен мъж и от складово помещение в София

Над 150 огнестрелни оръжия са иззети от дома на 51-годишен мъж и от складово помещение в София

vater Публикувана от vater | 16.12.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Незаконни оръжия за иззети в София

София. Антимафиоти разкриха незаконен боен арсенал, съобщиха от пресцентъра на МВР. От дома на 51-годишен мъж и от складово помещение били иззети общо над 150 огнестрелни оръжия. В хода на образувано досъдебно производство, служители на ГД „Борба с организираната престъпност”, под наблюдението на Софийската градска прокуратура предприели претърсване на няколко помещения ползвани от 51-годишния С.Ч., който има разрешение за колекциониране и съхранение на огнестрелни оръжия.


Антимафиотите, съвместно със служител от група „Контрол на общоопасните средства” при Второ РУП извършили проверка на постоянния адрес на мъжа в ж. к.”Овча купел” и установили, че огнестрелните оръжия, за които С.Ч. има разрешително, не се съхраняват в дома. В същото време там антимафиотите открили 16 револвера, пистолет и 14 пушки и карабини, за които собственикът на дома не представил необходимите разрешителни.


Предприети са действия за установяване местонахождението на липсващите оръжия. Станало ясно, че те са в склад на софийска фирма, в която С.Ч. е съдружник. Съвместно с представител на група „КОС” при Шесто РУП е проверено складовото помещение в кв.”Малашевци” и там са открити липсващите от дома му оръжия. В склада, обаче са намерени и други оръжия, като за тяхното придобиване, носене и съхранение мъжът няма разрешителни.
Иззети са над 150 огнестрелни оръжия - 63 револвера, 52 пистолета, 25 карабини и 16 пушки. Намерени са и два картечни пистолета и почти пълен комплект от основни и други части за автомат „Калашников”, както и около 1500 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че значителна част от иззетите незаконни огнестрелни оръжия са произведени след 1900 г. и се използват със съвременни боеприпаси.


Антимафиотите се натъкнали и на колекция от старинни хладни оръжия - саби, меч и нож. Експертиза ще покаже дали те представляват културно-историческа ценност и от какъв период са.
Продължава работата за установяването на произхода на незаконния арсенал, както и евентуалното му използване за извършване на престъпни дейности. Назначени са експертизи.
Служителите на КОС от Второ и Шесто РУП са предприели незабавни действия по предвидените от закона мерки за изземване на огнестрелните оръжия, за които С.Ч. имал разрешение, но не е съхранявал според изискванията.
Действията по разследването продължават.

focus-news.net

Абонамент за бюлетин