Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Над 5000 проверки са извършени от ИАГ и ДГС

Над 5000 проверки са извършени от ИАГ и ДГС

vater Публикувана от vater | 11.03.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Над 5000 проверки са извършени от ИАГ и ДГС

Изпълнителната агенция по горите и държавните горски стопанства продължават засилените проверки в горските територии на страната. Между 25 и 28 февруари горските стопанства са извършили 2 950 проверки, а Изпълнителната агенция по горите – 2150, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Служителите в държавните предприятия са направили проверки на 659 обекта за добив на дървесина, 466 - на превозни средства, 1 606 на ловци, 5 на риболовци и 214 на други лица. Съставени са 47 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 36,30 кубически метра дърва, 1 превозно средство, 5 каруци и 2 моторни триона.

Изпълнителната агенция по горите продължава интензивните действия, свързани с контрола на горските територии и активната превенция на дейностите в горите. Извършените 2150 проверки по спазване на горското и ловно законодателство са направени въпреки трудните метеорологични условия и високата снежна покривка. За установените нарушения са съставени над 60 акта.

Всички екипи работят и през почивните дни. В землището на дупнишкото село Шатрово е установено, че ловец извършва ловуване на хищник, без да притежава разрешително за индивидуален лов. За установеното нарушение от служители на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил е съставен акт, с който са задържани оръжието и боеприпасите.

Останалите установени с актове за нарушения са за съхранение и транспортиране на немаркирани дърва за огрев, без превозен билет, както и невписани превозни билети в електронните дневници на обектите за складиране, преработване и търговия с дървесина. От Агенцията по горите информират, че при съмнение за незаконни дейности всеки може да подава сигнали освен на телефон 112, и в онлайн приложението „Защити гората“ (https://zashtiti.gorata.bg).

Супресорите ASE UTRA - надеждно решение за нарезни оръжия от Финландия

Абонамент за бюлетин