Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оръжейници » Нанасяне на камуфлажно покритие върху ловни оръжия (2ра част)

Нанасяне на камуфлажно покритие върху ловни оръжия (2ра част)

vater Публикувана от vater | 15.02.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

камуфлажно покритие върху ловно оръжие

Продължение от Нанасяне на камуфлажно покритие върху ловни оръжия (1ва част):

8. Освобождаваме отворите по сглобките на външни елементи и монтираме това което сме размонтирали.

9. Ето и вече сглобената карабина напълно облечена с камуфлажно покритие "Realtree Hardwood Snow".

10. Нанасяне на камуфлажно винилно покритие върху оптически прицел Zeiss Victory Diarange - от отделна лента в същия патерн оразмеряваме според размера и формата на прицела три отделни елемента. В нашия случай сме затруднени от по сложната форма на прицела тъй като е с вграден далекомер, но с малко повече внимание и ловкост ще постигнем крайната си цел.

Внимателно монтираме винила така че по никакъв начин да не нарушаваме експлоатацията на функционалните елементи на прицела - бутони за подсветка, ринга на вариообектива, тумблерите които в нашия случай са с BDC (Bullet Drop Compensation).

Монтираме и елементите от другата страна, като в нашия случай за сметка на естетиката НЕ ТОЛЕРИРАМЕ ЕВЕНТУАЛНА ЗАГУБА НА ФУНКЦИОНАЛНОСТ.

11. Ето че имаме пред нас изцяло преобразена и "преоблечена" в камуфлажно винилно покритие "Realtreee Hardwood Snow" - карабина Blaser R93, cal.308 Win, Offroad Professional приклад и оптически прицел Zeiss Victory Diarange 2.5x10x50.

Камуфлажното винилово покритие има не само предназначение да ни позволи мимикрия но ни дава и чисто функционални предимства - предпазва основните части от износване и атмосферни влияния - дъжд, прах, слънце. Особено при употреба за професионални цели това води до увеличаване на устойчивостта към износване на оръжието и лесна поддръжка.

В нашия случай имахме изцяло полимерни елементи на оръжието, но покритието е също така и еднакво добре приложимо при оръжия с дървени части - не вреди на лаковите покрития и не нарушава естетическите качества след демонтаж и даже чрез фолиото се предпазват дървените части от влияние на лоши атмосферни условия и нараняване от ползване -  дъжд, сняг, кал, удари в дървета и камъни и др.

HQS - Българските супресори за съвършенство в лова!

Към момента разполагаме със комплекти на склад при продажна цена от 65 лв с включен ДДС ,като за редовни участници във форум БГ ЛОВ предлагаме СПЕЦИАЛНА цена от 55 лв .Патерните които са налични са на REALTREE  с печат във висока резолюция (HD) :

"MAX 4" - Имитиращ висока трева и храсти – много често и усешно се използва от ловци на водоплаващ дивеч:

"Realtree Hardwoods HD" - Имитиращ есенна дъбова (широколистна) гора с най-широко потребление при планински и горски терени, за лов чрез издебване, гонка, чакало и др.:

"Realtree Snow Hardwoods HD"- Имитация на зимна широколистна гора, слива се невероятно добре в заснежена гора, много подходящ патерн за ловци на хищници:

Много скоро ще представим и следващите ни специални предложения за камуфлажни покрития на автомобили, АТВ и лодки.

За поръчки и запитвания с търговска цел: "Астра Камо Рап", контакт: Димитър Ганев, тел.: 0885 551 999

Материала е написан от автора за Ловен портал БГ ЛОВ. Забранено копирането!

БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин