Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » Необходима ловна екипировка в зимни условия

Необходима ловна екипировка в зимни условия

vater Публикувана от vater | 29.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Необходима ловна екипировка в зимни условия

Подходящата екипировка е изключително важна за всеки ловец. През този сезон е важно да се предпазите от студа, вятъра и дъждовете. Имайте в предвид, че  прекаленото наслояване с неподходящи дрехи, ще доведе до лоша циркулация на въздуха с тялото и съответно изпотяване, а това  не се препоръчва при зимни условия. Ловното облекло е строго индивидуално и е в пряка зависимост от вида лов и от терена на които се осъществява. Все пак е добре да се съобразите с някои спецификации при покупката.

Препоръчваме ви да се водите по основния принцип за наслояване на дрехите, т.е. да облечете няколко пласта в определена последователност, това ще ви осигури предпазване от ниските температури и ще позволи на тялото ви да има циркулация на въздух, а това ще ви предпази от измръзване, поради изпотяване.

- Започнете с подходящо  термобельо, което е добре да бъде дишащо, за да не запарва тялото ви.

- След това може да заложите на полар, които ще ви изолира допълнително от вятъра.

- Разбира се, при зимна екипировка за лов, няма как да пропуснете подходящо камуфлажно яке. Добре е да обърнете внимание на пълнежа, които трябва да бъде от естествен пух или изкуствени кухни влакна. Съобразете размера, за да има възможност да наслоявате дрехите под него.

- За да намалите риска от намокряне, като последен пласт, ви съветваме да се ориентирате към тънка дреха, предпазваща от вятър и намокряне.

- Специално внимание трябва да се обърне върху избора на камуфлажните панталони за лов, които да са леки, предпазващи от вятър и бързосъхнещи.

- Присъствието на зимни шапка и ръкавици са задължителна част от всяка зимна екипировка.

Правилните обувки за лов заемат съществена част от зимната екипировка. Ще се опитаме да ви дадем няколко основни насоки, които ще помогнат на избора ви.

- Обърнете внимание на мембраната, трябва да бъде дишаща, за да на изпотява.

- Правилен избор на размера на обувките за лов. Трябва да имате възможност да носите дебели термо чорапи.

- Обувките за лов през в зимния сезон задължително трябва да са водоустойчиви и да имат добри грайфери, които да ви подсигурят стабилност.

Обърнете внимание на термо чорапите, като задължително носете със себе си резервни. Необходимо е да са от материя, която не задържа влага, за да се избегне запотяване. Други основни елементи от екипировката на всеки ловец са:

- Добре наточен Нож

- Челник

- Лекарства и средства за първа необходимост при наранявания

- Гети за да предпазят краката ви от намокряне

- Дъждобран

- Пикел, снегоходки и котки

Ако искате да видите и други полезни свети за оцеляване, облекло и лов посетете сайта Brannik.bg

Абонамент за бюлетин