Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Дивечовъдни станции » Нов Ловен дом в ДУ „Студен Кладенец”

Нов Ловен дом в ДУ „Студен Кладенец”

vater Публикувана от vater | 02.10.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Нов Ловен дом в ДУ „Студен Кладенец”

Точно за Откриването на новия ловен сезон на едър дивеч – 6.10.2012 г. Съюзът на ловците и риболовците в България реже лентата и на новия Ловен дом в дивечовъден участък „Студен кладенец”, който от години се стопанисва от Националната организация на ловците и риболовците в България.
Тържественото откриване на построената, изцяло със собствени средства на НЛРС – СЛРБ, красива сграда от камък и дърво в традиционен български национален стил, ще стане на 6 октомври. Придобивката дава нови възможности на ловците, които ще идват да ловуват в дивечовъден участък „Студен кладенец”, защото вече предлага всичко необходимо за едно спокойно и комфортно настаняване.
Тя естествено ще е на разположение и туристите, които искат да наблюдават изключителното биоразнообразие на „Студен кладенец”, защото това вълшебно място се обитава не само от най-голямото в цяла Европа стадо от свободни елени лопатари, но и от белоглави лешояди, бели и черни щъркели, корморани, потапници, диви патици и гъски, както и от огромен брой по-малки видове животни, които могат да се наблюдават и да се фотографират тук.

НЛРС-СЛРБ

Сайт на ДУ "Студен кладенец": studen-kladenec.org

Абонамент за бюлетин